HTTP-fout 503, de service is niet beschikbaar

Ik ben helemaal nieuw in het opzetten van webservers in het algemeen. Ik heb IIS 8 op Windows 8 en ik probeer lokaal een kleine site op te zetten, terwijl ik bezig ben met wat ontwikkeling. In IIS kies ik Site toevoegen, geef een naam, verwijst naar een locatie waar ik een index.html-bestand heb (ik heb verschillende locaties geprobeerd, laatste in een c:\inetpub\wwwroot\test – map) en gebruik anders alle standaardinstellingen. Wanneer ik echter naar localhost probeer te bladeren, krijg ik

HTTP-fout 503. De service is niet beschikbaar.

Ik heb geverifieerd dat de pool is gestart en ik heb IIS_IUSRS volledige controle gegeven over de doelmap

Ik heb gezocht maar niets gevonden dat mijn probleem heeft opgelost, en er is niets nuttigs in de EventLog of in de C:\Windows\System32\LogFiles\HTTPERR map

Kan iemand me vertellen wat er aan de hand is?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Het kan zijn dat de gebruikersidentiteit verouderd is, vooral als je hebt geprobeerd een gestopte app-pool te starten en het volgende verzoek opnieuw mislukt.

Ga in IIS naar de Application Pools onder de Server, zoek de juiste Application Pool voor uw website en klik erop. Selecteer in het menu Geavanceerde instellingen aan de rechterkant Identiteit en wijzig deze en voer een nieuwe gebruiker en wachtwoord in. Klik nogmaals op uw Application Pool en selecteer Recycle om deze opnieuw te starten.

U kunt ook proberen de foutmelding in Logboeken te bekijken, onder Windows Logs, Application, Details tab.


Antwoord 2, autoriteit 21%

Andere antwoorden zijn prima. Maar in mijn geval werkte ik aan een Windows-box waarop al een oude IIS, IISExpress of een andere website draaide. Wat er is gebeurd, is dat URL’s ACL’s op de een of andere manier in het systeem zijn gereserveerd. Dus misschien wilt u dit controleren.

Hier is de consoleopdracht om alle URL-acls te dumpen:

netsh http show urlacl

Controleer wat hier wordt geretourneerd, en als iets overeenkomt met de url die u aan het testen bent, is hier de opdracht om één URL acl te verwijderen (bijvoorbeeld):

netsh http delete urlacl url=http://localhost:2018/

(let op wat u hier doet voor het geval het niet gerelateerd was aan het oorspronkelijke probleem)


Antwoord 3, autoriteit 20%

In mijn geval was het probleem de DefaultAppPool. Ik heb ‘Gebruikersprofiel laden’ gewijzigd in ‘false’ en nu werkt het. Ik weet echter niet of hier bijwerkingen aan zijn.
voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 4, autoriteit 10%

Controleer de respectievelijke Application Framework Pool van uw toepassing – deze kan worden gestopt. Als dit het geval is, start u het en controleert u het opnieuw.

Als je nog steeds problemen ondervindt, kun je ook Event Viewer bekijken om de oorzaak van die fout te vinden, zodat je meer problemen kunt oplossen.


Antwoord 5, autoriteit 7%

Als het iemand helpt, en dit is misschien lachwekkend, maar niet duidelijk voor mij, was de applicatiepool niet gestart. Ik ging er gewoon van uit dat bij het starten van de website of het maken van de applicatiepool, het zou beginnen. Ik wist zelfs niet eens dat je de applicatiepool moest starten…


Antwoord 6, autoriteit 6%

Applicatiepool gestopt

In mijn geval was de applicatiepool gestopt. Het starten ervan loste het probleem op.

Mijn website wordt gehost op Arvixe. Het foutprobleem is waarschijnlijk opgetreden omdat ik een op lidmaatschap gebaseerde applicatie heb en er iets ergs is gebeurd toen ik bestanden aan het uploaden was.


Antwoord 7, autoriteit 5%

Als de app-pool wordt uitgevoerd onder een bepaalde gebruikersidentiteit, gaat u opnieuw naar de geavanceerde instellingen voor het bijwerken van het gebruikersnaamwachtwoord,
het werkte voor mij.


Antwoord 8, autoriteit 4%

Als de app-pool onmiddellijk stopt nadat u deze hebt gestart en uw gebeurtenislogboek toont:

Het werkproces voor de toepassingsgroep ‘APP_POOL_NAME’ heeft een
fout ‘Kan configuratiebestand niet lezen’ probeert configuratie te lezen
gegevens uit bestand ‘\?\’, regelnummer ‘0’. Het gegevensveld bevat
de foutcode.

… je ervaart mogelijk een bug die blijkbaar is geïntroduceerd in de Windows 10 Fall Creators Update en/of .Net Framework v4.7.1. Het kan worden opgelost via de volgende stappen voor een tijdelijke oplossing, die afkomstig zijn van dit antwoord tot de gerelateerde vraag Kan configuratiebestand niet lezen ‘ proberen configuratiegegevens te lezen uit bestand ‘\\?\ <EMPTY>’, regelnummer ‘0’.

 1. Ga naar de schijf waarop uw IIS is geïnstalleerd, bijv. C:\inetpub\temp\appPools\
 2. Verwijder de map (of virtuele map) met dezelfde naam als uw app-pool.
 3. Recycle/Start uw app-pool opnieuw.

Ik heb deze bug aan Microsoft gemeld door het volgende probleem op de dotnet GitHub-repo te maken: Na installatie 4.7.1, IIS AppPool stopt met “Kan configuratiebestand niet lezen”.

BEWERKEN

Microsoft antwoordde dat dit een bekend probleem is met het Windows-installatieproces voor de Fall Creators Update en is gedocumenteerd in KB 4050891, Webtoepassingen retourneren HTTP-fout 503 en WAS-gebeurtenis 5189 op Windows 10-versie 1709 (update voor herfstmakers). Dat artikel biedt de volgende tijdelijke oplossing, die vergelijkbaar is met die hierboven. Houd er echter rekening mee dat alle app-pools worden gerecycled, ongeacht of ze door het probleem worden getroffen.

 1. Open een Windows PowerShell-venster met de optie Uitvoeren als beheerder
  optie.
 2. Voer de volgende opdrachten uit:
  • Stop-Service -Force WAS
  • Remove-Item -Recurse -Force C:\inetpub\temp\appPools\*
  • Start-Service W3SVC

Antwoord 9, autoriteit 2%

Ik heb dit probleem opgelost door een URL-reservering te verwijderen die overeenkwam met mijn app-directory in IIS. Ik had een soortgelijk (zeker niet hetzelfde) probleem als beschreven in dit artikel:

Een niet zo vaak voorkomende oorzaak voor 503-service niet beschikbaar


Antwoord 10, autoriteit 2%

Begin door te kijken in Logboeken, ofwel onder het systeem- of het toepassingslogboek.

In mijn geval was het probleem dat er geen werkproces voor de App Pool kon worden gestart omdat het configuratiebestand niet kon worden gelezen – ik had een extra ‘.’ aan het einde van de naam.


Antwoord 11, autoriteit 2%

Voor Windows Server 2012 R2 deed ik dit: IIS > App.. Zwembaden > (had zwart stop vierkant) > klik er met de rechtermuisknop op > begin


Antwoord 12, autoriteit 2%

Het is mogelijk dat uw domein vereist dat het account dat wordt gebruikt voor het uitvoeren van de AppPool batch-aanmeldingsrechten heeft. In dat geval ziet u dezelfde foutmelding. De manier waarop u kunt zien of dat het geval is, is door naar de systeemgebeurtenissen in de Event Viewer te kijken. Er zou een gebeurtenis moeten zijn die zegt dat het account dat wordt gebruikt met de App Pool ofwel ‘het verkeerde wachtwoord heeft of geen batch-aanmeldingsrechten heeft’.

Dit is de reden waarom ontwikkelaars vrij vaak IIS Express gebruiken op hun ontwikkelmachine, omdat het de batch-aanmeldingsrechtenkwestie omzeilt.


Antwoord 13, autoriteit 2%

In mijn geval gebruikt Pool een aangepaste identiteit (account en wachtwoord). Nadat het wachtwoord is verlopen en opnieuw is geladen, is de fout opgetreden. Ik corrigeer eenvoudig het wachtwoord in identiteit


Antwoord 14

Ik kwam hetzelfde probleem tegen, maar het was een probleem met de daadwerkelijke site-instellingen in IIS.

Selecteer Advanced Settings... voor uw site/toepassing en kijk vervolgens naar de waarde Enabled Protocols. Om welke reden dan ook, de waarde was leeg voor mijn site en veroorzaakte de volgende fout:

HTTP-fout 503. De service is niet beschikbaar.

De oplossing was om http toe te voegen en OK te selecteren. De site was toen weer functioneel.


Antwoord 15

Of als geen van de huidige oplossingen werkt, zoekt u in de directory van uw website naar een bestand met de naam app_offline.htm. Dat vertelt IIS in feite dat uw site niet beschikbaar is en in plaats daarvan deze pagina weer te geven.

Om het te repareren, verwijder het of hernoem het naar app_offline.htm.bak.

In mijn geval heb ik het toegevoegd terwijl ik een collega liet zien hoe dat te gebruiken om tijdelijk verkeer naar de site te voorkomen en vergat toen dat ik dat op mijn box had gedaan. Zucht.


Antwoord 16

In mijn geval heb ik een nieuwe app-pool gemaakt en ben ik vergeten deze te starten.


Antwoord 17

Controleer Event Viewer – Windows – Toepassing. Als er een rode foutregel is gemaakt van IIS-W3SVC-WP en het bericht is als De module DLL C:\Windows\system32\inetsrv\rewrite.dll kan niet worden geladen. De gegevens zijn de fout. dan mis je enkele Windows Setup-functies.

Ga in Windows Server 2012 naar Serverbeheer, Rollen en functies toevoegen, Webserver (IIS) en voeg de overeenkomende functie toe. Meestal is het grootste deel van de sectie Applicatieontwikkeling geïnstalleerd. Hier is een volledige lijst van IIS-functies en de bijbehorende DLL om te helpen bij diagnose.

Na een paar herhalingen daarvan te hebben doorlopen, kwam ik uit bij de bovenstaande foutmelding met betrekking tot “rewrite.dll”. Dit leidde tot een directe download en installatie van Microsoft URL Rewrite tool. Eindelijk kwamen alle websites tot leven.


Antwoord 18

Ik had al heel lang hetzelfde probleem en ik dacht dat er een probleem was met mijn code. Het blijkt dat in de IIS-server mijn applicatiepool voor dat specifieke project is gestopt. Ik zette het weer aan en dat loste het probleem op. Fout 503 is hoogstwaarschijnlijk gerelateerd aan de Application Pool


Antwoord 19

Ik heb de link HTTP-fout 503 oplossen hierboven gevolgd. In mijn geval stopte mijn applicatiepool elke keer wanneer ik met de rechtermuisknop op mijn svc-bestand klik en “Bladeren” kies.

Ik heb onderstaande stappen gevolgd om het probleem van het stoppen van de Application Pool op te lossen

Ik gebruik Windows Server 2008 R2.

In mijn IIS Manager-toepassingsgroep heb ik met de rechtermuisknop geklikt op de toepassingsgroep waarin ik geïnteresseerd ben en op Geavanceerde instellingen geklikt. Dit opent de geavanceerde instellingen pop-up.

Klik in de sectie Procesmodel op Identiteit en klik op de knop Instellen in de pop-up Identiteit van mijn toepassingsgroep. Hierdoor wordt het pop-upvenster Inloggegevens instellen geopend waar ik de gebruikersnaam, het wachtwoord en het wachtwoord heb opgegeven en op OK heb geklikt.

Als ik nu met de rechtermuisknop op mijn svc-bestand klik, wordt het geopend in de IE-browser.


Antwoord 20

Als je IIS URL Rewriting hebt geïnstalleerd, kan dat daarmee te maken hebben. Ik heb problemen ondervonden na een Windows 10-update.

Dit StackOverflow-bericht heeft me geholpen .

Ga naar Windows Control Panel > Programs and Features > IIS URL Rewrite Module 2 > Repair.


Antwoord 21

Onze server had op zondagmiddag onvoldoende schijfruimte, wat ertoe leidde dat een toepassing plotseling faalde en HTTP-fout 502 retourneerde. De logs waren leeg, dus het moest iets zijn dat plaatsvond voordat IIS zelfs maar iets deed.

Een snelle blik op de gebeurtenisviewer(WIN+R > eventvwr) bracht het probleem aan het licht.
voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

Het is een goed idee om de uitvoer van het systeem- en toepassingsvenster naar WAS te filteren, omdat het daar behoorlijk uitgebreid kan worden.

De toepassing was afhankelijk van een andere die was uitgeschakeld. Houd er daarom rekening mee dat een toepassing indirect kan uitvallen als een van de afhankelijke processen is uitgevallen. We hebben gewoon de .NET-toepassingspool opnieuw ingeschakeld en onze andere toepassing begon weer normaal te werken.


Antwoord 22

In mijn geval was My Default Application Pool offline. Om het probleem op te lossen, heb ik de IIS-logboeken gecontroleerd in C:\Windows\System32\LogFile\HTTPERR
Scroll naar beneden naar de meest recente foutenlogboeken, dit zal u eventuele problemen met IIS tonen
Mijn fout was “503 1 AppOffline DefaultPool”

Oplossing
Open je IIS-manager,
-Klik op Application Pools, dit toont alle toepassingenpools aan uw rechterkant.
-Controleer of de applicatiepools die uw api of site hosten een stopteken hebben. Zo ja, klik dan met de rechtermuisknop op de applicatiepool en klik op start.
_Opnieuw proberen toegang te krijgen tot uw service vanaf de client
Dit werkte voor mij.
Schreeuwt naar @kombsh


Antwoord 23

ik zie deze fout na installatie van de module voor het herschrijven van URL’s. Ik probeer de vorige versie ervan te installeren vanaf:
https://www.microsoft.com/en-us/ download/details.aspx?id=7435
het heeft mijn fout verholpen


Antwoord 24

In mijn geval was het probleem dat een andere toepassing de poort gebruikte die ik aan mijn website had gekoppeld.

Ik vond het door de volgende opdracht uit te voeren vanaf een opdrachtregel, die alle luisterpoorten en het betrokken uitvoerbare bestand opsomt:

netstat -b

Antwoord 25

Als u McAfee HIPS hebt en als u de volgende fout ziet in het toepassingslogboek van de gebeurtenisviewer:

De module DLL C:\Windows\System32\inetsrv\HipIISEngineStub.dll kan niet worden geladen.
De gegevens zijn de fout.

Dan deze oplossing op McAfee.com het probleem in mijn geval opgelost.

Citaat van de pagina:

 1. Klik op Start, Uitvoeren, typ verkenner en klik op OK.
 2. Navigeer naar: %windir%\system32\inetsrv\config
 3. Open het bestand applicationHost.config als beheerder voor bewerking in Kladblok.
 4. Bewerk de <globalModules> sectie en verwijder de volgende regel:

  <add name=”MfeEngine” image=”%windir%\System32\inetsrv\HipIISEngineStub.dll” />

 5. Bewerk de <modules> sectie en verwijder de volgende regel:

  <add name=”MfeEngine” />

 6. Nadat u klaar bent met het bewerken van het bestand applicationHost.config, slaat u het bestand op en start u de IIS-server opnieuw op met iisreset of door het systeem opnieuw op te starten.

Antwoord 26

Eigenlijk werkte in mijn geval https://localhost, maar http://localhost gaf een HTTP 503 interne serverfout. De binding van de standaardwebsite in IIS wijzigen om de hostnaam localhost te gebruiken in plaats van een lege hostnaam.

IIS Site-bindingen voor HTTPtname voor http-binding


Antwoord 27

Ik had de 503-fout & gecontroleerd in IIS voor de relevante applicatiepool voor de site. De applicatiegroep stond in de modus ‘Gestopt’. Dus ik ben net begonnen met de applicatiepool. Toen begon mijn site te werken.


Antwoord 28

Na wat proberen en fouten kwam ik erachter dat de app-pool was geconfigureerd om mijn domeinaccount als identiteit te gebruiken en ik herinnerde me dat ik kort daarvoor het wachtwoord van mijn domeinaccount had gewijzigd. Het resetten van de identiteit van de app-pool (met mijn nieuwe wachtwoord) loste het probleem op en de app-pool kon zonder problemen opnieuw worden opgestart.


Antwoord 29

Ik had vandaag dezelfde fout. Het probleem was dat ik onlangs het domeinwachtwoord heb gewijzigd, dus ik moest het bijwerken in elke toepassingsgroep, in Geavanceerde instellingen > Procesmodel > Identiteitsgegevens.


Antwoord 30

Hetzelfde geldt voor IIS Express 10.0 na het upgraden van Windows 7 naar Windows 10.
Oplossing: ga naar IIS en schakel alle uitgeschakelde websites in en installeer ASP.NET Core opnieuw.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes