How to ping ubuntu gast op virtualbox

Ik heb een VM (virtualbox) met Ubuntu. Hostmachine is Windows 7.
Hoe kan ik mijn ubuntu van host pingen en vice versa?
Proberen om “overbrugde” verbindingstype in VM-instellingen in te stellen, maar er is geen effect, ik verlies alleen mijn internetverbinding in Ubuntu.


Antwoord 1, Autoriteit 100%

In de meeste gevallen wordt eenvoudig de virtuele netwerkadapter van de virtuele machine-netwerk naar overbrugd modus voldoende om de gastenmachine van buitenaf toegankelijk te maken.

Soms is het mogelijk dat de gastencomputer niet automatisch een IP ontvangt dat overeenkomt met het IP-bereik van de host na het overschakelen naar de overbrugde modus (zelfs na het opnieuw opstarten van de gastencomputer). Dit wordt vaak veroorzaakt door een slecht functionerende of slecht geconfigureerde DHCP in het hostnetwerk.

Als bijvoorbeeld het Host-IP 192.168.1.1De gastenmachine nodig heeft om een ​​IP te hebben in het formaat 192.168.1.*Waar alleen de laatste groep van Nummers mogen anders zijn dan het Host-IP.

U kunt een terminal (shell) en type ifconfiggebruiken (ipconfigvoor Windows-gasten) om te controleren welk IP is toegewezen aan de gastencomputer en deze indien nodig wijzigen.

Als de host- en gasten Ips niet overeenkomen met het eenvoudig instellen van een statisch IP voor de gastenmachine, moet expliciet het probleem oplossen.


Antwoord 2, Autoriteit 36%

NAT gebruiken (de standaard) Dit is niet mogelijk. Brugde netwerken moeten het toestaan. Indien overbrugd, werkt niet voor u (dit kan het geval zijn wanneer uw netwerkbeheerder niet toestaat dat meerdere IP-adressen op één fysieke interface is), zou u in plaats daarvan ‘host-only netwerk’ kunnen proberen.

Voor configuratie van host-only hier is een offerte uit de VBOD-handleiding (die best goed is). http://www.virtualbox.org/manual/ch06.html :

Voor alleen netwerk-netwerken, zoals met interne netwerken, kunt u het vinden
De DHCP-server nuttig die is ingebouwd in VirtualBox. Dit kan zijn
ingeschakeld om de IP-adressen in het netwerk alleen netwerk te beheren sindsdien
Anders moet u de IP-adressen statisch configureren.

In de grafische gebruikersinterface van VirtualBox kunt u alles configureren
Deze items in de wereldwijde instellingen via “Bestand” – & GT; “Instellingen” – & GT;
“NETWERK”, die alle netwerken van host-only’s bevat die momenteel in zijn
gebruiken. Klik op de netwerknaam en vervolgens op de knop “Bewerken” naar de
Rechts, en u kunt de adapter- en DHCP-instellingen wijzigen.


Antwoord 3, Autoriteit 7%

Als u begint met het kneren met VirtualBox-netwerkinstellingen, kijk dan voor deze: u kunt nieuwe netwerkadapters maken (Eth1, Eth2), maar hebben uw /etc/network/interfacesnog steeds geconfigureerd voor Eth0.

Diagnose:

ethtool -i eth0
Cannot get driver information: no such device

Zoek uw interfaces:

ls /sys/class/net
eth1 eth2 lo

Bevestig het:

Bewerken /etc/networking/interfacesen vervang eth0 met de juiste interface-naam (bijvoorbeeld Eth1, Eth2, enz.)

:%s/eth0/eth2/g

Other episodes