hoe uitvoeren maak bestand

Ik heb geprobeerd een make-bestand in code::blocks te gebruiken, maar ik doe het verkeerd. Ik heb de versie geïnstalleerd met de meegeleverde compilers. http://sourceforge.net/ projects/codeblocks/files/Binaries/10.05/Windows/codeblocks-10.05mingw-setup.exe/download. Wat moet ik doen met het make-bestand? Het begint met:

CC=gcc

beste, VS


Antwoord 1, autoriteit 100%

Je hebt niet de neiging om het make-bestand zelf uit te voeren, maar je voert makeuit, waarbij je het make-bestand als argument geeft:

make -f pax.mk

Als je make-bestand eigenlijk een van de standaardnamen is (zoals makefileof makefile), hoef je het niet eens op te geven. Het wordt standaard opgehaald (als je meer dan één van deze standaardnamen in je builddirectory hebt, kun je beter de make-manpagina opzoeken om te zien welke voorrang heeft).


Antwoord 2, autoriteit 28%

Zoals paxdiablo zei dat make -f pax.mkhet makefile pax.mk zou uitvoeren, als je het direct uitvoert door ./pax.mk te typen, dan zou je een syntaxisfout krijgen.

Je kunt ook gewoon maketypen als je bestandsnaam makefile/Makefileis.

Stel dat je twee bestanden hebt met de namen makefileen makefilein dezelfde map, dan wordt makefileuitgevoerd als makealleen wordt gegeven. Je kunt zelfs argumenten doorgeven aan makefile.

Bekijk meer over makefile in deze zelfstudie: Basis begrip van Makefile

Other episodes