Hoe te vertakken met TortoiseHG

Ik heb TortoiseHg 1.0 gedownload voor evaluatie. Voor het leven van mij weet ik niet hoe ik een tak moet maken. Het lijkt vertakkingen te begrijpen (bijvoorbeeld in zijn repository-browser), maar ik kan gewoon geen manier vinden om een ​​vertakking te maken. Dit lijkt zo’n fundamentele mogelijkheid, aangezien een van de vaak aangeprezen voordelen van DVC de lichtgewicht vertakking is.

Ik heb gegoogeld en kon niet veel discussie over dit onderwerp vinden (tenminste voor recente versies), dus ik moet aannemen dat ik iets mis, toch?

Update:dus ik heb het antwoord van Chad Birch hieronder gemarkeerd om het probleem met de “nieuwe tak” te beantwoorden. Zoals hij correct aangeeft, doe je een commit en klik je vervolgens op de branch-knop om het branch-onderhoudsdialoogvenster te openen, waar je nieuwe branches aanmaakt. Ik wou dat ze ons hiervoor een contextmenu-optie hadden gegeven. Als je eenmaal bent vertakt, is de volgende natuurlijke vraag hoe je kunt samenvoegen en dit is ook niet vanzelfsprekend. Het blijkt dat die optie is begraven in de repository-verkenner. Je moet de kop van een andere tak selecteren, met de rechtermuisknop klikken en dan “Samenvoegen met…” selecteren.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Zoals weergegeven in de documenten, hoeft u alleen maar klik op de branch: defaultknop bovenaan het commit-dialoogvenster, en verander naar een nieuwe branchnaam.


Antwoord 2, autoriteit 12%

Om een ​​nieuwe branch met TortoiseHg te starten, druk je op Commit… en vervolgens, boven het bericht Commit, op Branch en vervolgens op “Open nieuwe genaamd branch: “


Antwoord 3, autoriteit 4%

Ik wilde alleen toevoegen dat om een ​​nieuwe vertakking naar een externe repository te pushen, er een selectievakje is op het tabblad Synchroniseren onder Opties van “Push van een nieuwe vertakking toestaan” – je moet eraan denken om het direct daarna weer uit te schakelen.


Antwoord 4, autoriteit 4%

Meestal in mercurial clonede repository om een ​​branch te maken.

Je kunt vervolgens de afzonderlijke opslagplaatsen samenvoegen zodra je je bewerkingen en vastleggingen hebt gemaakt.

Dit klinkt misschien alsof het veel schijfruimte in beslag zou nemen, maar op de meeste besturingssystemen maakt mercurial hardlinks in plaats van de bestanden te kopiëren. Hoe dan ook, schijfruimte is normaal gesproken goedkoop, en omdat het lokaal is, is het vrij snel.

Als je erover nadenkt, is elke “checkout” (in svn-terminologie) of “kloon” (in mercurial-terminologie) in feite een branch die waarschijnlijk weer zal worden samengevoegd, dus het is logisch dat klonen de gebruikelijke manier zijn om takken maken.


Antwoord 5

Klik voor het vastleggen op de vertakkingsknop (zie afbeelding), selecteer vervolgens een vertakking of maak een nieuwe aan (door te typen waar u de vertakkingen selecteert).

Bekijk de afbeelding hier

Other episodes