Hoe stop/beëindig ik het uitvoeren van een Python-script?

Ik heb een programma in IDLE geschreven om tekstbestanden te tokeniseren en het begint 349 tekstbestanden te tokeniseren! Hoe kan ik het stoppen? Hoe kan ik een actief Python-programma stoppen?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Om je programma te stoppen, druk je gewoon op Control+ C.


Antwoord 2, autoriteit 98%

Je kunt het ook doen als je de functie exit()in je code gebruikt. Idealiter kun je sys.exit()doen. sys.exit()die misschienPython zou kunnen beëindigen, zelfs als je dingen parallel laat lopen via het multiprocessing-pakket.

Opmerking: om de sys.exit()te gebruiken, moet u deze importeren: import sys


Antwoord 3, autoriteit 76%

Als je programma op een interactieve console draait, zal het indrukken van CTRL+ Ceen KeyboardInterrupt-uitzondering in de hoofdthread oproepen.

Als je Python-programma het niet opvangt, zorgt de KeyboardInterruptervoor dat Python afsluit. Een except KeyboardInterrupt:-blok, of iets als een kale except:, zal echter voorkomen dat dit mechanisme het uitvoeren van het script daadwerkelijk stopt.

Soms als KeyboardInterruptniet werkt, kun je in plaats daarvan een SIGBREAK-signaal sturen; in Windows kunnen CTRL+ Pauze/Breakdoor de interpreter worden afgehandeld zonder een aftastbare KeyboardInterrupt-uitzondering te genereren.

Deze mechanismen werken echter voornamelijk alleen als de Python-interpreter actief is en reageert op gebeurtenissen in het besturingssysteem. Als de Python-interpreter om de een of andere reden niet reageert, is de meest effectieve manier om het hele besturingssysteemproces dat de interpreter uitvoert, te beëindigen. Het mechanisme hiervoor verschilt per besturingssysteem.

In een Shell-omgeving met Unix-stijl, kunt u op CTRL + Z drukken op Suspend Welk proces momenteel de console bedient. Zodra u de Shell-prompt terugkrijgt, kunt u jobsgebruiken om gesuspendeerde taken te vermelden, en u kunt de eerste opgehangen taak doden met kill %1. (Als u opnieuw wilt beginnen, kunt u de taak op de voorgrond doorgaan met behulp van fg %1; Lees de handleiding van uw shell op taakcontrole voor meer informatie.)

Als alternatief, in een Unix of Unix-achtige omgeving, kunt u de PID van het Python Process (Process Identifier) ​​vinden en deze door PID doden. Gebruik zoiets als ps aux | grep pythonOm te vinden welke Python-processen actief zijn en vervolgens kill <pid>om een ​​SIGTERM-signaal te verzenden.

De killOpdracht op UNIX verzendt SIGTERMStandaard en een Python-programma kan een signaalhandler installeren voor SIGTERMmet behulp van de signalmodule. In theorie moet elke signaalhandelaar voor SIGTERMhet proces gracieus uitschakelen. Maar soms als het proces vastzit (bijvoorbeeld geblokkeerd in een ononderbroken IO slaapstaat), heeft een SIGTERMsignaal geen effect omdat het proces zelfs niet wakker wordt om het te hanteren.

Om een ​​proces te doden dat niet op signalen reageert, moet u de SIGKILLsignaal verzenden, soms aangeduid als kill -9omdat 9is de numerieke waarde van de SIGKILLConstant. Vanuit de opdrachtregel kunt u kill -KILL <pid>(of kill -9 <pid>VOOR KORT) om een ​​SIGKILLen stop het proces onmiddellijk.

In Windows beschikt u niet over het Unix-systeem van processignalen, maar u kunt een lopend proces geforceerd beëindigen door de functie TerminateProcesste gebruiken. De gemakkelijkste manier om dit interactief te doen, is door Taakbeheer te openen, het proces python.exete zoeken dat overeenkomt met uw programma en op de knop "Proces beëindigen" te klikken. Je kunt ook de opdracht taskkillgebruiken voor soortgelijke doeleinden.


Antwoord 4, autoriteit 63%

  • Om een python-script te stoppen, drukt u gewoon op Ctrl+ C.
  • Binnen een script met exit()kun je het doen.
  • Je kunt het in een interactief script doen door gewoon af te sluiten.
  • Je kunt pkill -f name-of-the-python-scriptgebruiken.

Antwoord 5, autoriteit 61%

Om een actief programma te stoppen, gebruik Ctrl+Com het proces te beëindigen.

Om het programmatisch in python af te handelen, importeert u de module sysen gebruikt u sys.exit()waar u het programma wilt beëindigen.

import sys
sys.exit()

Antwoord 6, autoriteit 48%

Een python-script stoppen met het toetsenbord: Ctrl+ C

Om het te stoppen met code (dit heeft voor mij gewerkt op Python 3) :

import os
os._exit(0)

u kunt ook gebruiken:

import sys
sys.exit()

of:

exit()

of:

raise SystemExit

Antwoord 7, autoriteit 43%

CTRL - Break Het is krachtiger dan CTRL - C


Antwoord 8, Autoriteit 7%

Exit () zal de kernel doden als je in Jupyter Notebook staat, dus het is geen goed idee. raiseopdracht stopt het programma.


Antwoord 9, Autoriteit 7%

CTRL + Z Moet het doen, als u betrapt wordt in de Python Shell. Houd er rekening mee dat gevallen van het script kunnen blijven lopen op de achtergrond, dus onder Linux moet je het overeenkomstige proces doden.


Antwoord 10, Autoriteit 7%

Wanneer ik een Python-script heb op een Linux-terminal, CTRL + \WERKEN. (niet CRTL + C of D )


Antwoord 11, Autoriteit 4%

Druk op CTRL D

om uw programma te stoppen.

of exit().


Antwoord 12, Autoriteit 4%

CONTROLE + D Werkt voor mij op Windows 10. Ook, het plaatsen van exit()aan het einde ook werkt.


Antwoord 13, Autoriteit 3%

U kunt ook de Activity Monitorgebruiken om het PY-proces

te stoppen


Antwoord 14

Windows-oplossing: Bediening + C .

MacBook-oplossing: Control (^) + C .

Een andere manier is om een ​​terminal te openen, type top, noteer de PIDvan het proces dat u wilt doden en vervolgens op de terminal typt: kill -9 <pid>


Antwoord 15

Als u met Spyder werkt, gebruikt u CTRL + . en u start de kernel opnieuw op, u stopt ook het programma.


Antwoord 16

Druk op CTRL + ALT + Verwijderen en Taakbeheer verschijnt. Zoek de opdracht Python-opdracht, klik met de rechtermuisknop op en klik op Stoppen of Kill.


Antwoord 17

Probeer het gebruik van:

CTRL + FN S

of

CTRL + FN + B

Other episodes