Hoe spring ik naar een specifieke datum in de geschiedenis of het oudste bericht in een Slack-kanaal in de desktop-app?

Mijn specifieke vraag is hoe dit te doen in de Slack desktop-app, maar ik zou het niet erg vinden om een ​​manier te vinden om dit te doen via een webbrowser, en in het ergste geval, een web-api.

Ik wil vaak naar het begin van een kanaal springen en gewoon lezen, maar het duurt EEUWIG om omhoog te scrollen. Wat is de snelkoppeling? Ik hoopte op iets als /InTheBeginning, jk too long. Wat dacht je van /begin /oldest of iets dergelijks of een sneltoets zoals ctrl+shift+home of iets dergelijks? Het maakt me niet uit wat het is, ik wil het gewoon.
Wat dacht je van “/jump oudste” “/jump nieuwste” en “/jump 29-11-2015”, want misschien wil ik zien wat er op mijn verjaardag is gezegd?

Dit begint te klinken als een functieverzoek, maar hopelijk bestaat de functionaliteit al en mis ik het gewoon.

Bijwerken1

Ik gebruik de nieuwste versie van Slack v1.2.7 64-bit op Windows 7 Ent Sp 1.
Ik zie nu dat de Home-knop wel “wat” geschiedenis ophaalt, maar alleen als je eerst een bericht selecteert. Ik drukte eerder op Home toen mijn cursor in het tekstvak “+” stond en in dat geval gebeurt er niets. Ik krijg het echter nog steeds niet helemaal naar het begin met een enkele toetsaanslag. Ook zag ik een vage instelling in “Geavanceerde opties” -> Toetsen voor pagina omhoog, pagina omlaag, Home en Einde scrollen altijd door berichten, maar ik zie geen verschil tussen wel of niet aangevinkt zijn.

Update2: pad “archieven”

Ik heb een snellere manier gevonden voor de browser, maar niet voor de desktop-app.

https://{team_name}.slack.com/archives/{channel_name}  

Het bovenstaande “archieven”-pad toont een pagina met een datumkiezer “BROWSE BY DATE”. Klik op “Kies een datum” en je kunt snel terug naar het begin van de tijd scrollen.

Misschien is er een nog snellere manier om naar een specifieke datum of het begin van een kanaal te gaan met alleen de URI. Als iemand documenten op dit “archieven”-pad kan vinden, voeg dan een opmerking toe. Ik weet niet meer hoe ik dit tegenkwam.

Update3: Hackom rechtstreeks naar het begin van het kanaal te linken

Het lijkt erop dat de DatePicker de epoche-tijd in seconden passeert, dus ik ontdekte dat als ik s000000000000000000 passeer, het naar het begin van het kanaal gaat. Het werkt als je verkort tot s00, maar om de een of andere reden niet. Voilà!

https://{team_name}.slack.com/archives/{channel_name}/s00


Antwoord 1, autoriteit 100%

Slack..version 2.0.0 heeft een functie om naar datum te springen. bij het selecteren van een bepaalde datum gaat de besturing naar die bepaalde datum en dan kunnen we scrollen

Klik op de instellingen van het kanaal en vervolgens op “Jump to date …”

Klik op de instellingen van het kanaal en vervolgens op "Spring naar datum ...


Antwoord 2, autoriteit 5%

Als u in de desktop-app naar het oudste bericht wilt gaan, kunt u het tabblad View Channel Detailsopenen door op de (i)-knop te klikken en vervolgens op Created by ...te klikken. tekst gaat naar het eerste bericht in het kanaal


Antwoord 3, autoriteit 5%

Klik op de datum die vóór berichten van die dag verschijnt en klik vervolgens op “Het allereerste begin” onder het submenu “Ga naar…”. U kunt ook op “Ga naar een specifieke datum” klikken.

Schermafbeelding


Antwoord 4

in:cs-498-data-vis after:2020-05-17 before:2020-06-30

Je kunt dat invoeren nadat je op het vergrootglaspictogram hebt geklikt.

Uitsplitsing van syntaxis:

in:

Het kanaal waarnaar je wilt zoeken

after:

Na de datum in de notatie jjjj-mm-dd

before:

Vóór de datum in de notatie jjjj-mm-dd.


Antwoord 5

De Slack-app heeft deze functie onlangs uit de “instellingen” verplaatst. De manier om dit nu te doen, is door op het bubbel-ding te klikken dat het begin van de berichten van elke dag afbakent (het ding dat bovenaan het kanaal blijft plakken) wanneer u aan het scrollen bent, staat er “Vandaag”, “Gisteren”, “Zondag 15 augustus”, enz.) en er verschijnt een menu waarin u kunt selecteren om naar het begin van het kanaal of een specifieke datum te springen, of een paar andere opties.

Other episodes