Hoe regelnummers inschakelen in IDLE?

In de hoofdschil van IDLE retourneren fouten altijd een regelnummer, maar de ontwikkelomgeving heeft niet eens regelnummers. Is er een manier om lijnnummers in te schakelen?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Versie 3.8 of nieuwer:

Als u regelnummers in het huidige venster wilt weergeven, gaat u naar Optionsen klikt u op Show Line Numbers.

Om ze automatisch weer te geven, ga naar Options> Configure IDLE> Generalen vink het vakje Show line numbers in new windowsaan.

Versie 3.7 of ouder:

Helaas is er geen optie om regelnummers in IDLE weer te geven, hoewel er een verbeteringsverzoekopen staat voor dit.

Er zijn echter een aantal manieren om dit te omzeilen:

  1. Onder het bewerkingsmenu is er een ga naar regel-optie (er is een standaard sneltoets van Alt+G hiervoor).

  2. Er is een display rechtsonder dat u uw huidige regelnummer/positie op de regel vertelt:


Antwoord 2, autoriteit 9%

Er is een reeks handige uitbreidingen voor IDLE, IDLEX genaamd, die werken met MacOS en Windows http://idlex.sourceforge.net /

Het bevat regelnummering en ik vind het best handig & vrij.

Anders zijn er nog een heleboel andere IDE’s, waarvan sommige gratis zijn: https://wiki.python. org/moin/IntegratedDevelopmentEnvironments


Antwoord 3, autoriteit 4%

Als u probeert te achterhalen welke regel een fout heeft veroorzaakt, en u klikt met de rechtermuisknop in de Python-shell waar de regelfout wordt weergegeven, verschijnt er een “Ga naar bestand/regel” die u rechtstreeks naar de regel in kwestie.


Antwoord 4

Zoals vermeld door Davos kunt u de IDLEX

gebruiken

Het komt voor dat ik de Linux-versie gebruik en van alle extensies had ik alleen LineNumbers nodig. Dus ik heb het IDLEX-archief gedownload, LineNumbers.py eruit gehaald, gekopieerd naar de lib-map van Python (in mijn geval zijn /usr/lib/python3.5/idlelib ) en de volgende regels toegevoegd aan het configuratiebestand in mijn thuismap, dat is
~/.idlerc/config-extensions.cfg:

[LineNumbers]
enable = 1
enable_shell = 0
visible = True
[LineNumbers_cfgBindings]
linenumbers-show = 

Antwoord 5

Regelnummers zijn twee dagen geleden toegevoegd aan de IDLE-editor en zullen verschijnen in de komende 3.8.0a3 en later 3.7.5. Voor nieuwe vensters zijn ze standaard uitgeschakeld, maar dit kan worden teruggedraaid in het dialoogvenster Instellingen, tabblad Algemeen, Editor-sectie. Voor bestaande vensters is er een nieuw item Toon (verberg) regelnummers in het menu Opties. Er is momenteel geen sneltoets. Men kan een lijn of blok lijnen selecteren door op een lijn te klikken of te klikken en te slepen.

Sommige mensen hebben Bewerken / Ga naar regel gemist. Het contextmenu met de rechtermuisknop, Ga naar bestand/regel, werkt zowel op grep-uitvoer (Zoeken in bestanden) als op trackbacks.


Antwoord 6

Zoals @StahlRat al heeft geantwoord. Ik zou er graag een andere methode voor willen toevoegen. Er is een uitbreidingspakket voor Python Standaard inactieve editor Python Extensions Package.


Antwoord 7

Zoals hierboven vermeld (een snelle manier om dit te doen):

pip install IDLEX

Dan maak ik een snelkoppeling op desktop (Win10) als deze:

C:\Python\Python37\pythonw.exe "C:\Python\Python37\Scripts\idlex.pyw"

De paden kunnen verschillen en moeten worden gewijzigd:

C:\Python\Python37

(Bedankt voor de grote antwoorden hierboven)

Other episodes