Hoe om te gaan met Telegram API

Ik ben echt in de war omdat ik de API’s van Telegram probeer te gebruiken na het lezen van veel documentatie op http://core.telegram.org .

Ik heb mijn app geregistreerd en heb een hash_id en al die dingen. Maar ik weet niet zeker waar ik moet beginnen.

Ik had eerder met Spotify’s API gewerkt en kon ermee communiceren via http://api.spotify .com/v1/method?params:valuesformulier.

Ik kan de URL voor de API van Telegram niet vinden. Ik heb ook veel op internet gezocht maar kon geen bruikbare voorbeelden vinden.

Weet iemand iets over het aan de slag gaan met de API van Telegram?
Alle hulp wordt op prijs gesteld.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Als u de ontwikkeling van de Telegram API echt helemaal opnieuw wilt begrijpen. Mijn advies zou zijn om de stappen hier te volgen

https://core.telegram.org/mtproto/auth_key

en hier

https://core.telegram.org/mtproto/samples-auth_key

Probeer een AuthKey te genereren.

Deze oefening maakt je vertrouwd met voldoende basisprincipes en helpt je routines op te bouwen die je nodig hebt om verder te werken aan de Telegram API.

In dit SObericht heb ik de basis voor je uiteengezet om aan de slag te gaan.

Ik denk ook dat de API-documentatie online niet zo goed geschreven is, maar als je het bovenstaande stap voor stap volgt terwijl je de API-documentatie leest, alleen voor het genereren van AuthKey, zou je vertrouwd raken met de taal en schrijfstijl van de auteurs van de API

Veel succes.


Antwoord 2, autoriteit 64%

De Telegram API is niet zo eenvoudig te gebruiken als een normale HTTP/Rest API, je moet communiceren met hun MTProto -protocol. Je moet ook allerlei soorten encryptie en decryptie doen. Telegram heeft onlangs een nieuwe Bot-APIuitgebracht die alle complicaties achter een degelijke HTTP-API samenvat. Gebruiksvoorbeeld in NodeJSmet https://github.com/arcturial/telegrambot:

var TelegramBot = require('telegrambot');
var api = new TelegramBot('<YOUR TOKEN HERE>');
api.getUpdates({ offset: 0 }, function (err, updates) {
    // array of message updates since last poll
    console.log(updates);
});
api.sendMessage({ chat_id: 0, text: 'test' }, function (err, message) {
    // the chat_id is the id received in the getUpdates() call
});

Het token kan worden gegenereerd met behulp van hun BotFather-toepassing. Je kunt ook hun deep-linking-functie gebruiken om een ​​link naar je website toe te voegen om een ​​gesprek met de bot te beginnen, zoals:

https://telegram.me/triviabot?start=payload

De payloadwaarde kan alles zijn wat je wilt, zoals een cachesleutel die je zou kunnen gebruiken om een ​​echt persoon te valideren, enz.

Ik weet dat het je vraag niet direct beantwoordt, maar uit persoonlijke ervaring heb ik ontdekt dat het beter is om te communiceren met de Bot-API dan te proberen alle ingewikkeldheden te implementeren die nodig zijn voor de normale API. Als je onvermurwbaar bent over het gebruik van hun normale API, zijn de IP’s 149.154.167.40:443(test) en 149.154.167.50:443(productie). Ze bieden de IP-gegevens onder https://my.telegram.org/apps.


Antwoord 3, autoriteit 36%

Ik was op zoek naar een snelle oplossing om te communiceren met Telegram API(geen bot API die beperkt is) en deze te integreren met een python-project. Ik vond de volgende implementatie van de python-client, wat een grote hulp was. Hoop dat het iemand helpt. Zoals anderen al hebben vermeld, is de telegram-API ingewikkeld om te begrijpen, maar u kunt in zeer korte tijd met Telethon aan de slag zonder voorkennis over het telegram-API-protocol.

https://github.com/LonamiWebs/Telethon

Om telethon te installeren, typt u gewoon:

pip install telethon

Hier is een korte code die laat zien hoe gemakkelijk u de API kunt gebruiken om recente chats af te drukken:

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in
Het voorbeeld van de telethon github-pagina.

Other episodes