Hoe maak ik tekst vet in HTML?

Ik probeer tekst vetgedrukt te maken met HTML, maar ik heb moeite om het werkend te krijgen.

Dit is wat ik probeer:

Some <bold>text</bold> that I want emboldened.

Kan iemand me vertellen wat ik verkeerd doe?


Antwoord 1, autoriteit 100%

gebruik <strong>of <b>tag

u kunt het ook proberen met css <span style="font-weight:bold">text</span>


Antwoord 2, autoriteit 24%

HTML heeft geen <bold>-tag, in plaats daarvan zou je <b>. Merk echter op dat het gebruik van <b>al een tijdje afgeraden ten gunste van CSS. Je kunt beter CSS gebruiken om dat te bereiken.

De <strong>-tag is een semantisch element voor sterke nadruk dat standaardvetgedrukt is.


Antwoord 3, autoriteit 10%

De opmaakmanier:

<strong>I'm Bold!</strong> and <b>I'm Bold Too!</b>

De manier van stylen:

.bold {
 font-weight:bold;
}
<span class="bold">I'm Bold!</span>

Van: http://www.december.com/html/x1/

<b>

Dit element bevat tekst die door de browser vetgedrukt moet worden weergegeven. Omdat de betekenis van het B-element het uiterlijk bepaalt van de inhoud die het omsluit, wordt dit element beschouwd als een “fysiek” opmaakelement. Als zodanig geeft het niet de betekenis weer van een semantisch opmaakelement zoals sterk.

<strong>

Beschrijving Dit element zet tekst tussen haakjes die sterk benadrukt moet worden. Sterker dan het em-element.


Antwoord 4, autoriteit 5%

In HTML gebruik:

 • Sommige <b>tekst</b>die ik wil aanmoedigen.
 • Sommige <strong>tekst</strong>die ik wil aanmoedigen.

Bij gebruik van CSS:

 • Sommige <span style="font-weight:bold">text</span>die ik wil aanmoedigen.

Antwoord 5, autoriteit 3%

Kan iemand me vertellen wat ik verkeerd doe?”

“bold” is nooit een HTML-element geweest (“b” komt het dichtst in de buurt).

HTML moet gestructureerde inhoud bevatten; uitgever CSS zou stijlen voor die inhoud moeten voorstellen. Op die manier kunnen gebruikersagenten de gestructureerde inhoud met handige stijl- en navigatieknoppen tonen aan gebruikers die de door u voorgestelde gedurfde stijl niet kunnen zien (bijv. gebruikers van zoekmachines, volledig blinde gebruikers die schermlezers gebruiken, slechtziende gebruikers die hun eigen kleuren en lettertypen gebruiken, geeky gebruikers die tekstbrowsers gebruiken, gebruikers van spraakgestuurde, sprekende browsers zoals Opera voor Windows). Dus de juiste manier om tekst vet te maken hangt af van waaromje de tekst vet wilt maken. Bijvoorbeeld:

 • Wilt u koppen van andere tekst onderscheiden? Gebruik kopelementen (“h1” tot “h6”) en stel een vetgedrukte stijl voor in uw CSS (“h1, h2, h3, h4, h5, h6 {font-weight: bold;}”.

 • Wilt u labels voor formuliervelden versterken? Gebruik een “label” -element, associeer het programmatisch met het relevante “select”, “input” of “textarea” -element door het een “for” -attribuut te geven dat overeenkomt met een “id” -attribuut op het doel, en stel een vetgedrukte stijl voor voor het in uw CSS (“label {font-weight: bold;”}).

 • Wilt u een kop voor een groep gerelateerde velden in een formulier, zoals een groep radiokeuzes, vetter maken? Omring ze met een “fieldset” -element, geef het een “legend” -element en stel een vetgedrukte stijl voor in je CSS (“legend {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u een tabelbijschrift onderscheiden van de tabel die het ondertitelt? Gebruik een “caption”-element en stel een vetgedrukte stijl voor in uw CSS (“caption {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u onderscheid maken tussen tabelkoppen en tabelgegevenscellen? Gebruik een “th” element en stel een vetgedrukte stijl voor in je CSS (“th {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u de titel van een film of album waarnaar wordt verwezen, onderscheiden van de omringende tekst? Gebruik een “cite”-element met een class (“cite class=”movie-title”) en stel een vetgedrukte stijl voor in uw CSS (“.movie-title {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u een gedefinieerd trefwoord onderscheiden van de omringende tekst die het definieert of verklaart? Gebruik een “dfn” element en stel een vetgedrukte stijl voor binnen uw CSS (“dfn {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u een computercode onderscheiden van de omringende tekst? Gebruik een “code”-element en stel een vetgedrukte stijl voor binnen uw CSS (“code {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u een variabelenaam onderscheiden van omringende tekst? Gebruik een “var” element en stel een vetgedrukte stijl voor in je CSS (“var {font-weight: bold;}”).

 • Wilt u aangeven dat er tekst is toegevoegd als update? Gebruik een “ins” element en stel een vetgedrukte stijl voor in je CSS (“ins {font-weight: bold;}”).

 • Wil je wat tekst lichtjes benadrukken (“I lovekittens!”)? Gebruik een “em”-element en stel een vetgedrukte stijl voor in uw CSS (bijv. “em {font-weight: bold;}”).

 • Wil je wat tekst zwaar benadrukken, misschien als waarschuwing (“Pas op voor de hond!“)? Gebruik een “sterk” element en stel een vetgedrukte stijl voor binnen uw CSS (bijv. “sterk {font-weight: bold;}”).

… Je snapt het idee (hopelijk).

Kan geen HTML-element vinden met de juiste semantiekom /waarom/ uit te drukken dat u deze specifieke tekst vet wilt maken? Wikkel het in een generiek “span”-element, geef het een betekenisvolle klassenaam die uw reden voor het onderscheiden van die tekst uitdrukt (“<span class=”lede”>Laat me dit nieuwsartikel beginnen met een zin die het samenvat.&lt ;/span>), en stel een vetgedrukte stijl voor in je CSS (“.lede {font-weight: bold;”}. Voordat je je eigen klassenamen verzint, wil je misschien controleren of er een microformat (microformats. org) of algemene conventie voor wat je wilt uitdrukken.


Antwoord 6, autoriteit 3%

Een andere optie is om het via CSS te doen …

Bijvoorbeeld 1

<span style="font-weight: bold;">Hello stackoverflow!</span>

Bijvoorbeeld 2

<style type="text/css">
  #text
  {
    font-weight: bold;
  }
</style>
<div id="text">
  Hello again!
</div>

Antwoord 7, autoriteit 3%

Het HTML-element definieert vetgedrukte tekst, zonder extra belang.

<b>This text is bold</b>

Het HTML-element definieert sterke tekst, met toegevoegd semantisch “sterk” belang.

<strong>This text is strong</strong>

Antwoord 8, autoriteit 2%

Je bent bijna!

Voor een vetgedrukte tekst moet u dit hebben: <b> bold text</b>of <strong>bold text</strong>Ze hebben hetzelfde resultaat.

Werkvoorbeeld – JSfiddle


Antwoord 9

Het is gewoon <b>in plaats van <bold>:

Some <b>text</b> that I want bolded.

Merk op dat <b>alleen het uiterlijk van de tekst verandert. Als je het vet wilt maken omdat je een sterke nadruk wilt leggen, kun je beter de <strong>element.


Antwoord 10

Ik denk dat het echte antwoord http://www.w3schools.com/HTML/default is .asp.

Other episodes