Hoe .img-bestanden bekijken?

Ik probeer software te vinden om de .img-bestanden te bekijken. Maar dit wordt niet verwacht.
.img-bestand zijn niet alle afbeeldingen, het bevat ook enkele waarden. Dus ik zou graag het .img-bestand willen bekijken. Gelieve dergelijke software te adviseren.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Als je .img-bestanden wilt openen, kun je 7-zip gebruiken, wat freeware is…

http://www.7-zip.org/

Eenmaal geïnstalleerd, klik met de rechtermuisknop op het relevante img-bestand, plaats de muisaanwijzer op “7-zip” en klik vervolgens op “Archief openen”. Houd er rekening mee dat je een apart programma of Windows 7 nodig hebt om de afbeelding op schijf te branden!

Hopelijk helpt dit!

Bewerken: Bewijs dat het werkt(niet mijn video, credits voor howtodotheop YouTube).


Antwoord 2, autoriteit 43%

.imgis veel te onspecifiek. Deze bestandsextensie wordt veel gebruikt voor verschillende (ruwe) bestandsformaten. Het is een afkorting voor ‘beeld’ en dat kan elk beeld zijn dat je je kunt voorstellen – of helemaal niet, want je hebt er nog nooit van gehoord.

Bijvoorbeeld .imgwas vroeger een GEM-bitmapafbeeldingsbestand. Herinnert iemand zich GEM nog? Het was de Windows-concurrent van Digital Research. De Atari ST-versie werd veel gebruikt, maar er was ook een DOS-versie van GEM. Een van de uitgeklede versies (die nodig was om auteursrechtclaims van Apple te voorkomen) was ViewMAX dat is opgenomen in DR DOS 3.41, 5.0 en 6.0, evenals in Novell DOS 7.0. Het is nu open source en kan gratis worden gedownload als OpenGEM. Vereist nog steeds DOS en is opgenomen in de FreeDOS-distributie. Voor het bekijken van GEM-bitmapafbeeldingen konden Windows-programma’s van die tijd (rond DOS-gebaseerde Windows 3.0) zoals Ventura Publisher dergelijke “GEM-afbeeldingen” of “Atari ST-afbeeldingen” openen en vervolgens converteren naar andere, meer algemeen gebruikte formaten.

Maar ik betwijfel of dit soort .img-bestand is wat je bedoelde. Toch moet je specifieker zijn.

Meestal wordt .imggebruikt als een onbewerkt bestandssysteem-image van b.v. een diskette. Zoals anderen al zeiden, kunnen dergelijke afbeeldingen door een aantal programma’s worden geopend. Of direct gemount onder Unix-achtige systemen zoals BSD en Linux. 7-Zipkan ook bestanden uit dergelijke afbeeldingen extraheren voor ondersteunde bestandssystemen, zoals FAT. Tenminste de opdrachtregelversie. Typ gewoon 7z x image.imgen het zal de meegeleverde bestanden uitpakken.

Houd er echter rekening mee dat er ook andere afbeeldingsindelingen zijn, zoals .dskvan IBM, die soms andere bestandsextensies gebruiken. Dergelijke bestanden kunnenonbewerkte diskette-images zijn, maar ze kunnen ook in IBM’s SAVEDSKF/LOADDSKF-formaat zijn. Deze bestanden zijn in feite onbewerkte bestanden met gestripte nullen aan het einde, maar met een koptekst aan het begin van de bestanden. Ik betwijfel of 7-Zip dergelijke afbeeldingen kan extraheren, ook al zou het alleen nodig zijn om de juiste offset te vinden. Hoe dan ook,aangezien de afbeelding voorbij de kop in feite onbewerkt en ongecomprimeerd is, kunt u met ddde afbeelding extraheren en er een onbewerkte .imgfloppy van maken afbeelding. Stel dat de header hex:291 bytes lang is (wat je moet uitzoeken door in het bestand te kijken, bijvoorbeeld met een hex-editor). Dit is gelijk aan 657 bytes om over te slaan, wat resulteert in dd if=image.dsk of=rawimage.img bs=1 skip=657. Het resulterende rawimage.img zou echter niet-standaard in grootte zijn. Dit kan opnieuw worden opgelost door dd te gebruiken. dd if=/der/zero of=rawimage.img count=0 bs=1 seek=1474560– dit zal er een dun bestand van maken, wat resulteert in de juiste bestandsgrootte voor een 1.44 MB diskette afbeelding en het retourneren van nullen op ongebruikte posities. Werkt met de meeste programma’s onder Linux.

Maar in het algemeen kan .imgelk bestand zijn dat is geclassificeerd als “een afbeelding”, dus elke toepassing kan een (eigen) bestand met deze extensie bevatten. Dergelijke bestanden kunnen dan alleen door die applicatie worden gebruikt (geopend).


Antwoord 3, autoriteit 22%

u kunt PowerISO of WinRAR gebruiken


Antwoord 4, autoriteit 13%

.IMG-bestanden zijn meestal bestandssystemen, geen afbeeldingen. De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen is door VMWare te installeren, Windows in VMWare te installeren en vervolgens het .img-bestand toe te voegen als een soort schijfapparaat (floppy, cd-rom, harde schijf). Als u de juiste soort raadt, kan Windows deze mogelijk openen.


Antwoord 5, autoriteit 13%

Als u Linux of WSL gebruikt, kunt u de forensische toepassing binwalkgebruiken om .img-bestanden ( die meestal schijfkopieën zijn) als volgt:

 1. Gebruik uw distributiepakketbeheerder of volg de handmatige instructiesom binwalk te installeren.

 2. Gebruik het commando binwalk -e FILENAME.imgom herkende inhoud uit te pakken in een automatisch gegenereerde map.


Antwoord 6, autoriteit 9%

Omdat je niet hebt vermeld welk besturingssysteem je gebruikt, hier een oplossing voor linux:
gebruik losetup

losetup /dev/loop0 /path/to/your/file.img

Dan kun je het koppelen.


Antwoord 7, autoriteit 4%

De bestandsextensie .imgzegt niets over de inhoud ervan.

Meestal zijn .img-bestanden een diskette/cd/dvd/ISO-image, een bestandssysteemimage, een schijfimage of zelfs alleen (aangepaste) binaire gegevens.

Als het een cd/dvd-image is of een specifiek bestandssysteem-image (zoals fat, ntfs, …), kun je deze bestanden openen met 7-Zip.

Op *nix-gebaseerde systemen kan ook de filetool of (libmagic) je helpen erachter te komen wat het is.


Antwoord 8, autoriteit 4%

Met *nix heb je meestal geen software nodig om een .img-bestand te bekijken. U kunt het loop-apparaat gebruiken om het te koppelen en vervolgens elke bestandsbeheerder om het te navigeren. Hierkun je vinden hoe. Soms moet je een pakket installeren om vreemde bestandssystemen zoals squashfs te beheren.


Antwoord 9, autoriteit 4%

OSFMount , MagicDisc , Gizmo Director/Gizmo Drive , The Takeaway .

Al deze werken goed op .img-bestanden


Antwoord 10, autoriteit 4%

Eerst moet je bestandgebruiken om de afbeelding te identificeren:

file foo.img


Antwoord 11, autoriteit 4%

Voorbeeld van .img = .ico

Het is misschien zeldzaam, maar ik vond dit “visuele afbeelding” .img-bestand in het zicht verborgen op de startpagina van de Edge-browser. Microsoft Edge had een snelkoppeling naar Amazon.ca op de pagina Nieuw-tab, samen met het Amazon-pictogram. Toen ik het pictogram downloadde, had het de bestandsextensie .img.

Geen van mijn fotosoftware kon een automatisch voorbeeld van dit .img-bestand geven, maar ik wist dat het een visuele afbeelding was. De html-webpaginacontext van de bron van de afbeelding deed me denken aan een favicon, dus ik probeerde de .img te hernoemen met een .ico-extensie, en het werkte!

Gedetailleerde opmerkingen

“Ik heb het pictogram gedownload”van de F12-console, zie screenshot, omdat het niet beschikbaar was om te downloaden vanaf de pagina zelf. Zelfs zonder downloaden is de .img-extensie te zien in de html-code en is de afbeelding zelf zichtbaar wanneer deze wordt geopend in een nieuw Edge-tabblad. (zie screenshot schermafbeelding van html in Edge-browser met .img-afbeeldingsbestand)

“In staat om een ​​automatisch voorbeeld te geven” , wat betekent dat ik het beeldinhoud in Windows 10 File Explorer wilde zien als een pictogram van elk formaat (weergavemenu) en in het voorbeeldvenster. U hebt nog steeds enkele van de andere Windows-instellingen nodig die in bovenstaande berichten worden vermeld, zoals:

 • FILE VERLENINGEN, Weergave Menu, Opties, Tabblad bekijken
  • ⬜ moet het selectievakje “Altijd pictogrammen laten zien, nooit miniaturen”
  • ⬜ Unnessary to “Preview-handlers weergeven in Preview Pane”
 • Zoeken naar “Performance”, kies “Pas het uiterlijk en de prestaties van Windows aan”:
  • ☑ MOET “TOON DIMPLANDS IN IN plaats van pictogrammen”

“Geen van mijn fotosoftware was in staat om een ​​automatisch voorbeeld te geven” , adressen die als het bestandstype .IMG is geassocieerd met een bepaalde app, zou het automatisch voorvertonen? Merk op dat de meeste apps in staat waren om de .img als een foto te openen, maar geen voorbeeld geven. Bijvoorbeeld:

 • Free-WARE, die geen voorbeeld van de .img kan bekijken of openen:

  • ❌ Paint.net
  • ❌ inkscape
  • (er kunnen sommige bestaan ​​die het kunnen doen, laat het ons weten als je er een vindt!)
 • Software ingebouwd van Microsoft, die niet kon voorbeelden, maar kon de .img openen:

  • ✔ Verf
  • ✔ verf 3D
  • ✔ Foto’s

Other episodes