Hoe de installatie van Eclipse te verwijderen?

Ik wil Eclipse Version Mars 2 verwijderen, maar het verschijnt niet in het gebied “Programma’s en functies” van het bedieningspaneel van Windows. Het installatieprogramma heeft Start-menu-snelkoppelingen en andere artefacten geïnstalleerd, dus het is niet alleen een kwestie van het verwijderen van de installatiemap.


Antwoord 1, Autoriteit 100%

Er is geen geautomatiseerde uninstaller.

U moet de Eclipse handmatig verwijderen door enkele mappen en bestanden te verwijderen.

OPMERKING: Ik gebruik UNIX-stijlpaden in dit antwoord, maar de locaties moeten hetzelfde zijn op Windows- of UNIX-systemen, dus ~verwijst naar de gebruikersnaam map, zelfs op Windows.

Waarom is er geen niet-installatie?

Volgens deze discussie over het verwijderen van eclips , de redenering Voor het niet verschaffen van een niet-installatie is dat het Eclipse-installatieprogramma gewoon een paar taken zou automatiseren die in het verleden handmatig moesten worden gedaan (zoals het downloaden en extraheren van eclips en het toevoegen van snelkoppelingen), zodat ze ook handmatig kunnen worden ongedaan gemaakt. Er is geen invoer in “Programma’s en functies” omdat het installatieprogramma niets registreert in het systeemregister.

Hoe snel de verduistering ongedaan te maken

Verwijder gewoon de Eclipse-directory en elke desktop en start menu snelkoppelingen en plaats ermee, als u het niet erg vindt om een ​​paar overgebleven bestanden.

Naar mijn mening is dit over het algemeen genoeg en ik zou hier stoppen, omdat meerdere Eclipse-installaties sommige bestanden kunnen delen en je niet per ongeluk die gedeelde bestanden wilt verwijderen. Je bewaart ook al je projecten.

Hoe de installatie van de Eclipse volledig te verwijderen

Als u Eclipse echt wilt verwijderen zonder sporen te verlaten, moet u handmatig verwijderen

  • alle bureaublad en startmenu snelkoppelingen
  • de installatiemap (bijv. ~/eclipse/photon/)
  • de p2-bundelpool (die vaak wordt gedeeld met andere eclipse-installaties)

Het installatieprogramma heeft een menu-item “Bundelpools” waarin de locaties van alle bundelpools worden vermeld. Als je andere Eclipse-installaties op je systeem hebt, kun je de “Cleanup Agent” gebruiken om ongebruikte bundels op te ruimen. Als u geen andere Eclipse-installaties heeft, kunt u in plaats daarvan de hele bundelpoolmap verwijderen (standaard ~/p2/).

Als u het Eclipse-installatieprogrammaook volledig wilt verwijderen, verwijdert u het uitvoerbare bestand van het installatieprogramma en de map ~/.eclipse/.

Afhankelijk van het soort werk dat u met Eclipse hebt gedaan, kunnen er meer mappen zijn die u wilt verwijderen. Als je Maven hebt gebruikt, bevat ~/.m2/de Maven-cache en instellingen (gedeeld met Maven CLI en andere IDE’s). Als u Eclipse-plug-ins ontwikkelt, kunnen er naast uw Eclipse-werkruimte JUnit-werkruimten van testruns zijn. Evenzo kunnen andere bouwtools en ontwikkelomgevingen die in Eclipse worden gebruikt soortgelijke mappen hebben gemaakt.

Hoe verwijder je alle projecten

Als u uw projecten en metadata van de werkruimte wilt verwijderen, moet u uw werkruimte(n) verwijderen. De standaardlocatie van de werkruimte is ´~/workspace/´. U kunt ook zoeken naar de .metadata-directory om alle Eclipse-werkruimten op uw computer te krijgen.

Als je met Git-projecten werkt, worden deze over het algemeen niet opgeslagen in de werkruimte, maar in de map ~/git/.

Aanvulling: Windows-register

Hoewel Eclipse is niet “geïnstalleerd” als een gewone Window applicatie, zijn er nog een paar items die geschreven worden aan het systeem register. Als u het register te zoeken naar “eclipse” u zult waarschijnlijk vinden sommige inzendingen voor URL handlers naam eclipse+command, eclipse+mpcof eclipse+installer. Ze worden bijvoorbeeld toegepast voor u te laten Eclipse plugins installeren vanaf de browser.

In ieder geval in mijn systeem zie ik een paar andere inzendingen die naar mijn mening worden gemaakt door Windows zelf en niet door Eclipse (bijvoorbeeld vermeldingen in de lijst met recent gebruikte executables).

Of u nu wilt deze vermeldingen te verwijderen is aan u. Persoonlijk zou ik niet, maar aan de andere kant is het waarschijnlijk zal niet breken iets bereiken als je dat doet. Houd er rekening mee dat het register “schoonmaken” is een controversieel onderwerp.


Antwoord 2, Autoriteit 3%

Klik met de rechtermuisknop op de eclips icoon en klik op open file locatie dan de map eclips verwijderen uit drive (back-up opslaan van uw Eclipse workspace als je wilt). Ook delete eclips icoon. Thats it ..


Antwoord 3, Autoriteit 2%

Kijk voor een installatie subdirectory, waarschijnlijk vernoemd eclips. Op grond van deze
subdirectory, als je bestanden zoals eclipse.ini, icon.xpm en
submappen zoals plugins en dropins, verwijder de subdirectory ouder
(De een met de naam eclips).

Dat zal uw installatie te verwijderen, behalve voor alles wat je hebt ingesteld
zelf (zoals werkruimten, projecten, enz.).

Ik hoop dat dit helpt.


Antwoord 4, Autoriteit 2%

De stappen zijn zeer eenvoudig en het zal slechts enkele minuten duren.
1.Go om uw C-schijf en die naar de sectie ‘Gebruiker’.
2. Onder ‘USER’ sectie ga naar uw ‘naam (bijv-‘user1’) en dan vinden “.eclipse” map en
verwijder die map
3.Along met die map ook delete “eclipse” map en je kunt zien dat je bent
werk is volledig uitgevoerd.


Antwoord 5

Zoek gewoon in weduwen bar voor * eclipse.ini “,
en verwijder alle mappen in de bovenliggende locatie

Other episodes