Hoe creëer je een eenvoudige desktopomgeving?

Ik wil weten hoe ik een eenvoudige desktopomgeving kan maken, zoals KDE, Gnome en LXDE, voor Linux, of specifiek Ubuntu/Kubuntu, maar ik weet niet hoe ik moet beginnen en hoe complex het is.

Ik wil een eenvoudige, efficiënte en lichtgewicht desktop maken en enkele goede eigenschappen van KDE, Gnome en Windows XP reproduceren. Ik wil het wiel niet opnieuw uitvinden, ik wil de grafische interface en hoofddialogen ontwerpen.

Ik zou C++ kunnen gebruiken met Qt, of misschien met X11-aanroepen. Een eenvoudige desktop zoals TWM zou de eerste stap zijn, dan zou ik de taakbalk, het startmenu, nieuwe functies kunnen toevoegen en met nieuwe ideeën kunnen spelen.

Bedankt.

Bewerken

Ik heb icewm geïnstalleerd en ik denk dat dit is wat ik nodig heb om te beginnen. Op het inlogscherm kan ik kiezen of ik KDE (desktopomgeving) of icewm (windowmanager) gebruik. Ik begrijp niet wat een windowmanager eigenlijk is.

Ik heb de broncode van icewm gedownload en ik ben in de war. Er zijn enkele concepten die ik moet begrijpen, zoals wat er gebeurt na het inlogscherm wanneer het bureaublad wordt geladen, hoe een venster werkt, enz.

Bewerk 2

Ik denk dat ik een goede tutorial nodig heb. Ik moet begrijpen hoe een Window Manager of Desktop Environment werkt. Er zijn enkele concepten die ik moet kennen.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Dit is geen eenvoudige prestatie, maar zeker niet onmogelijk.

Andere mensen hebben het gedaan, er zijn genoeg DE of WM die er zijn, dus er is geen reden dat jij, met geduld, vaardigheid en veel koffie niet iets geweldigs zou kunnen doen.

Leer het verschil tussen DE en WM.

http:// www.ghacks.net/2008/12/09/get-to-know-linux-desktop-environment-vs-window-manager/

Test verschillende DE en WM, misschien doet er een precies wat je wilt?

http://www. engadget.com/2012/11/30/how-to-pick-a-desktop-environment-in-linux/
http://www.gilesorr.com/wm/table.html

Maak je eigen aangepaste DE

Hier is een handleiding om u op weg te helpen met het maken van uw eigen aangepaste DE
http://maketecheasier.com/easily-create -een-aangepaste-lichtgewicht-desktop-omgeving/2010/08/10

Na dit alles te hebben gedaan, zou je beter uitgerust moeten zijn om erachter te komen wat je echt wilt doen.

Fork een project en begin het te veranderen!

Veel succes


Antwoord 2, autoriteit 37%

Dit zijn allemaal open source-projecten, dus ik raad je aan een van de eenvoudigere windowmanagers te pakken en rond te snuffelen in de broncode. Ik moet je echter waarschuwen: dit soort projecten is niet voor angsthazen, en de kans dat je kleine speelgoedproject een reguliere desktop wordt, is klein, dus ga er niet op in dat het iets meer zal zijn dan een leeroefening (en als het iets meer wordt, word je aangenaam verrast).

Strategisch gezien kun je het beste een bestaande WM afsplitsen, in plaats van te proberen een geheel nieuwe te bouwen.

Een laatste punt: Qt is een raamwerk voor C++ dat bovenop een windowmanager zit. Het is geen windowmanager, per se, zoals Gnome/TWM/etc. zijn. En, zoals @ptomato terecht opmerkt, Gnome is eigenlijk een desktopomgeving die zelf bovenop een windowmanager zit, die kan worden geselecteerd, maar standaard is ingesteld op Mutter.


Antwoord 3, autoriteit 4%

Ik zou X-aanroepen gebruiken en leren opstarten naar een CLI (opdrachtregelinterface). Door op te starten naar een CLI kunt u schakelen tussen windowmanagers / desktopomgevingen. Dan zou ik een windowmanager ontwerpen. En sluit tot slot af met een desktopomgeving.

Het begint met framebuffers. Dit is hoe afbeeldingen uit de jaren 80 werkten.

Dan heb je het X window-systeem. Dit toont u echter niet meerdere vensters tegelijk. Slechts één tegelijk.

A Window Manager is het programma dat betrekking heeft op waar uw Windows gaan. Dit zorgt voor meerdere X Windows om één scherm in te nemen.

Een desktop-omgeving bouwt vervolgens op om dingen toe te voegen zoals een taakbalk, start menu en desktoppictogrammen.

Other episodes