GoogleSignatureVerifier handtekening niet geldig bericht (google play services 9.0.0)

Ik heb onlangs geüpdatet naar de Google Play Services-bibliotheek versie 9.0.0 en ik krijg steeds het volgende logcat-bericht:

05-19 23:07:30.023 19237-19508/? V/GoogleSignatureVerifier: options.developer.com.developeroptions signature not valid. Found: 

Terwijl mijn app niet de Google Maps-API gebruikt, maar de Analytics, advertenties en Google Plus-API.

De enige vermelding in de documentatie met betrekking tot het gebruik van de API-sleutel is bij het gebruik van Google Maps of Android Places API.

Ik heb ook geprobeerd de ‘com.google.android.geo.API_KEY’ toe te voegen met een juiste sleutel, maar dit heeft niet geholpen.

hier is mijn gradle.build-bestand:

apply plugin: 'com.android.application'
android {
  compileSdkVersion 23
  buildToolsVersion "23.0.3"
  defaultConfig {
    applicationId "options.developer.com.developeroptions"
    minSdkVersion 9
    targetSdkVersion 23
    versionCode 23
    versionName "1.06"
  }
  buildTypes {
    release {
      minifyEnabled false
      proguardFiles getDefaultProguardFile('proguard-android.txt'), 'proguard-rules.pro'
    }
  }
}
dependencies {
  compile 'com.google.android.gms:play-services-plus:9.0.0'
  compile 'com.android.support:appcompat-v7:23.2.0'
  compile 'com.google.android.gms:play-services-analytics:9.0.0'
  compile 'com.google.android.gms:play-services-ads:9.0.0'
}

Antwoord 1, autoriteit 100%

Sorry, dat is een bug! Het is echter gewoon valse logboekregistratie: Google Play-services controleert wat om te zien of u een Google-app bent of een gewone app van derden.

Als onderdeel daarvan roept het de handtekeningverificatie aan en de logboekregistratie werd uitgebreider dan bedoeld – het zal in een toekomstige versie worden opgelost. Dit zou het gedrag van uw app helemaal niet moeten beïnvloeden.


Antwoord 2

Je zult veel oplossingen op internet vinden, maar de enige die voor mij werkte, was het downgraden van de Google Play-services naar versie 8.7.02 op mijn apparaten. Ik hoop dat Google deze fout snel zal herstellen :’)


Antwoord 3

Zoals vermeld in de andere antwoorden, is dit de Google Play Services 9-update voor het apparaat. U kunt deze opties hebben totdat Google de bug heeft opgelost:

 • Negeer het veilig

 • Downgrade uw telefoon/apparaat met Instellingen->Apps->Google play-services->(drie stippen in menu rechtsboven)->Verwijderen

  Als de knoppen Uitschakelen/Geforceerd stoppen grijs worden weergegeven, moet u mogelijk de app verwijderen als ‘apparaatbeheerder’ voordat u deze verwijdert.

Google plus-blog over de bug: https://plus.google.com/+ ChristopheBeyls/posts/LC2XCSoaVBJ

Het is onwaarschijnlijk dat het verwijderen/opnieuw maken van het bestand keystore.debug zal helpen. Als je dit al hebt gedaan, moet je een nieuwe maken met behulp van de ‘map api-ontwikkelaarsconsole’


Antwoord 4

 1. zorg ervoor dat je je SHA-sinature en pakketnaam correct hebt ingevoerd.

 2. zorg ervoor dat u uw GoogleMaps Api hebt ingeschakeld in uw ApiManager>Overview nadat u uw project in de api-console heeft gemaakt (zoek ernaar in google)

 3. zorg ervoor dat je internetmachtigingen hebt toegestaan ​​in je manifestbestand

 4. gebruik compileren in je buildbestand
  ‘com.google.android.gms:play-services:9.0.1’ (werkt voor mij)

In mijn geval heb ik stap 3 gemist.


Antwoord 5

Ik moest de gms-bibliotheek bijwerken naar 9.0.1 en alle opgeslagen gegevens van Google Play-services op mijn telefoon verwijderen en de logboeken werden niet meer weergegeven. Ze veroorzaakten eerder EN-status in mijn app, wat me grote hoofdpijn bezorgde waarom dit gebeurde.

Other episodes