Git flow release branches en tags – met of zonder “v” prefix

Ik heb meerdere tegenstrijdige definities gezien op verschillende git flow-gerelateerde websites. Is er een officiële aanbeveling of enige bron van waarheid?

Takken: release-1.2.3of release-v1.2.3

Tags: 1.2.3of v1.2.3


Antwoord 1, autoriteit 100%

Nou, eigenlijk is het een kwestie van voorkeur, maar ik geef de voorkeur aan de versie met de v, zoals Semverdoet het op die manieren ik probeer dat te volgen specificatie zo dicht mogelijk benaderen om een ​​gezond versiebeheer te krijgen.

Het maakt het filteren van die tags ook gemakkelijker, omdat u op vkunt drukken en vervolgens op de TAB-toets voor automatische aanvulling: dit geeft een lijst van alle tags (en misschien een paar takken), terwijl er meerdere cijfers zijn waarmee een tag kan beginnen.

Bewerken: in 2019 heeft Semver een sectie toegevoegd aan hun veelgestelde vragen, waarin wordt verduidelijkt dat het voorvoegsel “v” “een gebruikelijke manier is om een ​​versienummer aan te geven” (zie “Is “v1.2.3″ een semantische versie?”).


Zie ook: Is er een standaard naamgevingsconventie voor git tags?


Antwoord 2, autoriteit 27%

Aangezien v staat voor version, worden tags over het algemeen vX.YZ genoemd, waarbij XYZ volgt op Semantic Versioning 2.0.0.

Hierdoor kunnen branches XYZ naast die tags bestaan, zonder dat u te maken krijgt met foutmeldingen zoals “fatal: Ambiguous object name” (zoals in “Ambiguous Names with GIT?“).

Merk op dat de tags voor Git zelf onlangs zijn “aangepast” om een ​​verrassende reden: zie “Codeversiewijziging “regels”“.


Antwoord 3, autoriteit 3%

https://semver.org/#is-v123-a-semantic -versie

Is “v1.2.3” een semantische versie?Nee, “v1.2.3” is geen semantische
versie. Het voorvoegsel van een semantische versie met een “v” is echter een veelvoorkomende
manier (in het Engels) om aan te geven dat het een versienummer is. Afkorting
“versie” als “v” wordt vaak gezien bij versiebeheer. Voorbeeld: git tag
v1.2.3 -m “Release versie 1.2.3”, in welk geval “v1.2.3” een tag is
naam en de semantische versie is “1.2.3”.

Other episodes