Genereer UML-klassediagram van Java Project

Is er een goede tool die kan helpen bij het reverse engineeren van Java-klassen naar UML die een overzicht geven van hoe mijn klassen aan elkaar gerelateerd zijn? Het hoeft niet te decompileren van het JAR-bestand omdat ik de bronnen heb. Ik weet dat er nogal wat zijn, maar de meeste daarvan kunnen alleen individuele klassen genereren. Ik hoop dat er een tool is die een klassendiagram kan genereren dat een overzicht geeft van hoe al mijn huidige klassen en pakketten samenwerken, zodat ik mijn huidige architectuurontwerp kan analyseren. Analyseren is natuurlijk één ding. De andere is voor documentatiedoeleinden.

Ik ken er tot nu toe een paar. Maar ze kunnen geen overzichtsklassendiagram maken. Hier is een lijst met Java UML-tools die ik heb geprobeerd en die in staat is om reverse-engineering uit te voeren, maar die geen overzichtsklassendiagram van mijn hele project kan maken:

  • StarUML (echt goede OpensourceUML-tool maar kan geen klassendiagram zonder overzicht genereren)
  • ArgoUML (Het is traag en traag en het blijft crashen)
  • UModel (Dit is commerciële software. Ik heb het al een tijdje geleden gebruikt, maar vond het moeilijk te gebruiken)
  • MS Visio (Het ondersteunt geen Java UML reverse engineer. Alleen voor VB)

Zijn er nog andere aanbevelingen om aan deze lijst toe te voegen? En hopelijk kan een overzichtsdiagram van Java-klassen worden gegenereerd. Ik gebruik trouwens Eclipse.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik gebruik eUML2plug-in van Soyatec, onder Eclipse en het werkt prima voor het genereren van UML die de broncode geeft. Deze tool is bruikbaar tot Eclipse 4.4.x


Antwoord 2, autoriteit 91%

Ik schreef Class Visualizer, wat het doet.
Het is een gratis tool die alle genoemde functionaliteit heeft – ik gebruik het persoonlijk voor dezelfde doeleinden, zoals beschreven in dit bericht.
Voor elke bekeken klasse toont het 2 direct gegenereerde klassendiagrammen: klasserelaties en klasse UML-weergave.
Het klassenrelatiediagram maakt het mogelijk om de hele structuur te doorlopen.
Het biedt volledige ondersteuning voor annotaties en generieke geneesmiddelen plus speciale ondersteuning voor JPA-entiteiten.
Werkt heel goed met grote projecten (duizenden klassen).


Antwoord 3, autoriteit 4%

Wat dacht je van de Omondo-plug-in voor Eclipse. Ik heb het gebruikt en ik vind het best handig. Hoewel als u diagrammen voor grote bronnen genereert, u Eclipse wellicht met meer geheugen moet starten.


Antwoord 4, autoriteit 4%

Ik zou zeggen dat MoDiscoverreweg de krachtigste is (hoewel waarschijnlijk niet de gemakkelijkste om mee te werken).

MoDisco is een generiek reverse engineering-framework (zodat u uw reverse engineering-project kunt aanpassen, met MoDisco kunt u zelfs het gedrag van de Java-methoden reverse-engineeren, niet alleen de structuur en handtekeningen), maar bevat ook enkele vooraf gedefinieerde functies zoals de generatie van klassendiagrammen uit Java-code die je nodig hebt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes