Fout: “De configuratiesectie ‘system.webServer/management/delegation’ kan niet worden gelezen omdat er een schema ontbreekt

Ik probeer een website van mijn computer naar een IIS-webserver te publiceren via webimplementatie.

Ik heb 3 servers. Alle servers hebben dezelfde dingen geïnstalleerd (Webdeploy etc.) en de services zijn gestart (Web Deployment Agent Service en Web Management Service).

Op de eerste server heb ik geen problemen met verbinden. Maar de andere twee servers geven me één of andere fout wanneer ik „Verbinding“ in Visual Studio aan IIS „bevestig. Als ik de logboeken op de IIS-server bekijk, zijn er mijn toegangslijsten met html-code 200 (ok).

Er is een fout opgetreden bij het verwerken van het verzoek op de externe computer. Bestandsnaam: MACHINE/WEBROOT

Fout: de configuratiesectie ‘system.webServer/management/delegation’ kan niet worden gelezen omdat er een schema ontbreekt

Ik heb echt geen idee wat dit probleem zou kunnen oplossen en ik hoop dat u mij kunt helpen.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik had exact hetzelfde probleem, het bleek dat ik Web Deploy 3.6 bovenop 3.5 had geïnstalleerd. Verwijder Web Deploy 3.6 en installeer 3.5 opnieuw en kijk of dit uw probleem oplost.

Je kunt ook het onderstaande commentaar van @james-wilkins proberen: “In mijn geval heb ik Web Deploy geïnstalleerd VOORDAT ik de beheerservice installeerde…”


Antwoord 2, autoriteit 77%

Web Deploy verwijderen en opnieuw installeren.

Dit loste het probleem voor mij op — de ‘reparatie’-optie in het installatieprogramma deed dat niet.


Antwoord 3, autoriteit 23%

In mijn geval heb ik Web Deploy geïnstalleerd VOORDAT ik de beheerservice installeerde. Ik heb geprobeerd een “wijziging” aan te brengen in de installatie om de beheerservice op te nemen (of je kunt de functie toevoegen via Windows-functies toevoegen/verwijderen), maar dat hielp niet (kreeg de fout op dit bericht). Uiteindelijk werkte een eenvoudige verwijdering en herinstallatie van 3.6 voor mij. Het lijkt erop dat de Web Management Service EERST moet worden geïnstalleerd. Typische MS-instructies vermelden dit zelfs helemaal niet.

Other episodes