Errno 13 Toestemming geweigerd Python

In python ben ik momenteel aan het experimenteren met wat ik kan doen met de opdracht open. Ik probeerde een bestand te openen en kreeg een foutmelding. Hier is mijn code:

open(r'C:\Users\****\Desktop\File1')

Mijn foutmelding was:

PermissionError: [Errno 13] Permission denied: 'C:\\Users\\****\\Desktop\\File1'

Ik keek op de website om antwoorden te vinden en ik zag een bericht waarin iemand chmodnoemde. 1. Ik weet niet zeker wat dit is en 2. Ik weet niet hoe ik het moet gebruiken, en daarom ben ik hier gekomen.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Uw gebruiker heeft niet de juiste rechten om het bestand readte gebruiken, aangezien u open()zonder een modus op te geven.

Omdat je Windows gebruikt, zou je iets meer moeten lezen over Bestands- en mapmachtigingen.

Als je met je bestandsrechten wilt spelen, moet je er right-click, Propertieskiezen en het tabblad Securityselecteren.

Of als je wat meer hardcore wilt zijn, kun je je script als admin uitvoeren.

ZO gerelateerde vragen:


Antwoord 2, autoriteit 92%

Voor toekomstige zoekers, als geen van bovenstaande werkte, voor mij probeerde python een map als een bestand te openen.

Controleer op de locatie waar u het bestand probeert te openen of u een map heeft met exact dezelfde naam als het bestand dat u probeert te openen (de bestandsextensie maakt deel uit van de bestandsnaam).


Antwoord 3, autoriteit 67%

Het probleem hier is dat uw gebruiker niet beschikt over de juiste rechten/permissiesom het bestand te openen betekent dit dat je een aantal beheerdersrechten moet verlenen aan je python ide voordat je het uitvoert dat commando.

Omdat u een Windows-gebruiker bent, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op python ide => te klikken. selecteer de optie ‘Als administrator uitvoeren’en voer vervolgens uw opdracht uit.

En als je de opdrachtregel gebruikt om de codes uit te voeren, doe dan hetzelfde open de opdrachtprompt met beheerdersrechten. Ik hoop dat het helpt


Antwoord 4, autoriteit 50%

Als niets voor u heeft gewerkt, controleer dan of het bestand niet in een ander programma is geopend. Ik probeerde een xlsx-bestand te importeren en Excel blokkeerde me om dit te doen.


Antwoord 5

Als je dit probleem hebt in Windows 10, en je weet dat je premissen in de map hebt (je zou eerder kunnen schrijven, maar het is pas onlangs begonnen met het afdrukken van de uitzondering PermissionError). Je zult Windows-updates moeten installeren… Ik hoop dat iemand zal deze informatie helpen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Other episodes