Eclipse-interfacepictogrammen erg klein op scherm met hoge resolutie in Windows 8.1

De verschillende pictogrammen en knoppen in de Eclipse (Kepler)-interface zijn erg, erg klein op een laptop met een 3200x1800px-scherm. De rode foutversiering die fouten op bestanden lijkt aan te geven, is moeilijk te zien, tenzij mijn neus een paar cm van het scherm verwijderd is.

Ik heb wat gespeeld met het aanpassen van de schermresolutie en andere instellingen in het besturingssysteem (Windows 8.1), wat helpt, maar resulteert in andere applicaties die te groot lijken, en zelfs dan zijn de Eclipse-pictogrammen onaangenaam klein. Het vergroten van de lettertypen in de Eclipse-voorkeuren (window>preferences>Dialog Font) heeft geen invloed op de pictogramgrootte.

Is er een gemakkelijke manier om grotere pictogrammen te forceren? Zijn er oplossingen (ik heb het vergrootglas gebruikt, maar dat is een nogal onhandige oplossing)? Moet ik gewoon een vergrootglas kopen en naast mijn muis houden? Misschien moet iemand een muis maken met een vergrootglas erin? 🙂

Bedankt.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik heb ook een tijdje met dit probleem geworsteld. Ik heb gemerkt dat veel van jullie echt ingewikkelde resoluties hebben gepost, maar er is een veel eenvoudigere manier om dit te doen! Het is maar een programma en u hoeft geen scripts aan te passen of hulpprogramma’s van derden te installeren. Het probleem houdt verband met het schalen van hoge DPI’s, zoals hierboven vermeld, maar wat ik denk dat velen van jullie missen, is dat je de compatibiliteitsinstellingen op het opstartprogramma zelf niet rechtstreeks kunt wijzigen. De launcher en eclipse zijn twee verschillende programma’s! U moet naar Eclipse.exe bladeren en daar de optie Hoge DPI-schaling overschrijven. Eenmaal ingesteld, kunt u het opstartprogramma normaal gebruiken. Het opstartprogramma raakt het uitvoerbare bestand, start de eclipse.exe en aangezien u de compatibiliteitsinstellingen op de .exe instelt, zal het met die instellingen worden uitgevoerd. Ik heb ongeveer 10 minuten besteed aan het opsporen waar de exe was, dus of de hulp die van mij was, zich bevond in: C:\Users\gebruikersnaam\AppData\Local\Yatta\Launcher\installations\eclipse-ide-for-java-developers\eclipse. exe

Hier is een schermafbeelding van hoe ik mijn compatibiliteitsinstellingen instel.

Eclipse.exe compatibiliteitsinstellingen

En ja, de pictogrammen waren superklein voordat deze instelling werd aangepast. Ik heb geprobeerd compatibiliteitsinstellingen in te stellen op het opstartprogramma zelf, maar het probleem is duidelijk niet opgelost. Maar na het instellen van de override High DPI-instelling voor de eclipse.exe-pictogrammen zijn nu de normale grootte. Laat me weten of dit ook voor anderen werkt!


Antwoord 2, autoriteit 53%

Ik dacht dat een oplossing zou zijn om een ​​batchbewerking uit te voeren op de Eclipse JAR’s die de pictogrammen bevatten en hun grootte verdubbelen. Na wat prutsen lukte het. De resultaten zijn redelijk goed – er zijn nog een paar “koppige” pictogrammen die klein zijn, maar de meeste zien er goed uit.

Eclipse na verwerking op QHD

Ik heb de code samengevoegd tot een klein project:
https://github.com/davidglevy/eclipse-icon-enlarger

Het project werkt door:

 1. Elk bestand in de eclipse-basisdirectory doorlopen (gespecificeerd in argumentregel)
 2. Als een bestand een map is, maak dan een nieuwe map aan onder de huidige in de uitvoermap (opgegeven in de argumentregel)
 3. Als een bestand een PNG of GIF is, dubbel
 4. Als een bestand van een ander type is, kopiëren
 5. Als een bestand een JAR of ZIP is, maak dan een doelbestand en verwerk de inhoud met een soortgelijk proces:
  A. Afbeeldingen zijn verdubbeld
  B. Andere bestanden worden ongewijzigd naar de ZipOutputStream gekopieerd.

Het enige probleem dat ik met deze oplossing heb gevonden, is dat het maar één keer werkt – als je plug-ins moet downloaden, doe dit dan op de oorspronkelijke locatie en pas het batchproces voor het vergroten van het pictogram opnieuw toe.

Op de Dell XPS duurt het ongeveer 5 minuten om te draaien.

Blij voor suggesties/verbeteringen, maar dit is eigenlijk slechts een ad-hocoplossing terwijl we wachten tot het Eclipse-team een ​​oplossing heeft.


Antwoord 3, autoriteit 42%

Had hetzelfde probleem, om het op te lossen, maak een snelkoppeling van het opstartprogramma, klik met de rechtermuisknop > eigenschappen > compatibiliteit > vink ‘Hoge DPI-schaalgedrag overschrijven’ aan en selecteer Systeemverbetering in de vervolgkeuzelijst, zoals weergegeven op de onderstaande afbeelding. Eclipse opnieuw starten na wijzigingen.

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 4, autoriteit 28%

Ik heb een referentie gevonden die voorstelde om het volgende toe te voegen aan eclipse.ini

-Dswt.enable.autoScale=true
-Dswt.autoScale=200
-Dswt.autoScale.method=nearest

Hierdoor zijn de pictogrammen voor mij verdubbeld in Windows 10. Ik gebruik Eclipse-versie: 2020-03 (4.15.0)


Antwoord 5, autoriteit 26%

Ter aanvulling dacht ik eraan toe te voegen dat dit probleem is opgelost in Eclipse 4.6 Neon https ://www.eclipse.org/downloads/index-developer.php(de huidige ontwikkelaarsversie).
De pictogrammen zien er een beetje triest uit (lage resolutie), maar ze zijn in ieder geval correct geschaald op mijn 4k-scherm.


Antwoord 6, autoriteit 17%

Ik werk op een Dell XPS 15. In plaats van te proppen met resoluties en vergrotingen en zo, deed ik het volgende:

 • Klik met de rechtermuisknop op het opstartpictogram
 • Klik op “eigenschappen”
 • Selecteer het tabblad “compatibiliteit”
 • Kies “Windows XP (Service Pack 3)” voor “Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor:”.

Alles lijkt goed te werken en het scherm ziet er goed uit (hoewel een beetje wazig/pixelachtig). Het enige verschil dat ik kan zien is dat de titelbalk in Windows XP-stijl is (oh nee!!!).

Ik ben benieuwd of dit voor anderen werkt en of iemand problemen tegenkomt.


Antwoord 7, autoriteit 12%

Ik ontdekte dat de gemakkelijkste manier was om een ​​manifestbestand te maken dat Windows dwingt de toepassing te schalen. Het is wazig en niet ideaal, maar beter dan een bijna onzichtbare gebruikersinterface! Het lijkt erop dat deze techniek ook toepasbaar is op elke toepassing.

Maak een eclipse.exe.manifestbestand in dezelfde map als eclipse.exe en plaats de volgende XML erin:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">
<dependency>
 <dependentAssembly>
  <assemblyIdentity
   type="win32"
   name="Microsoft.Windows.Common-Controls"
   version="6.0.0.0" processorArchitecture="*"
   publicKeyToken="6595b64144ccf1df"
   language="*">
  </assemblyIdentity>
 </dependentAssembly>
</dependency>
<dependency>
 <dependentAssembly>
  <assemblyIdentity
   type="win32"
   name="Microsoft.VC90.CRT"
   version="9.0.21022.8"
   processorArchitecture="amd64"
   publicKeyToken="1fc8b3b9a1e18e3b">
  </assemblyIdentity>
 </dependentAssembly>
</dependency>
<trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">
 <security>
  <requestedPrivileges>
   <requestedExecutionLevel
    level="asInvoker"
    uiAccess="false"/>
  </requestedPrivileges>
 </security>
</trustInfo>
<asmv3:application>
 <asmv3:windowsSettings xmlns="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">
  <ms_windowsSettings:dpiAware xmlns:ms_windowsSettings="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">false</ms_windowsSettings:dpiAware>
 </asmv3:windowsSettings>
</asmv3:application>
</assembly>

Antwoord 8, autoriteit 10%

De beste manier is om het exe-manifest te bewerken met iets als resource tuner en

. toe te voegen

  <application xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"><windowsSettings><ms_windowsSettings:dpiAware xmlns:ms_windowsSettings="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings" xmlns="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">false</ms_windowsSettings:dpiAware></windowsSettings></application>    

na afhankelijkheid om de exe in te stellen als dpi onwetend. Op deze manier zal het programma een beetje korrelig zijn, maar het zal een comfortabel formaat hebben.


Antwoord 9, autoriteit 10%

Voor iedereen die dit ziet na het upgraden van hun Windows 10 (na update van april 2018), is de instelling DPI Scaling Override verplaatst naar een speciaal venster:

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 10, autoriteit 7%

Ik heb de afgelopen maand oplossingen voor dit probleem gezocht, maar ik heb nog geen ideale oplossing gevonden. Het lijkt erop dat er een manier omheen moet zijn, maar ik kan het gewoon niet vinden.

Ik gebruik een laptop met een scherm van 2560×1600 met de vergrotingsinstelling van 200% in Windows 8.1 (waardoor het eruitziet als een scherm van 1280×800, maar dan helderder).

Toepassingen die een dergelijke “HiDPI”-modus ondersteunen, zien er prachtig uit, maar de toepassingen die dat niet doen (bijv. Eclipse) vertonen kleine pictogrammen die bijna onleesbaar zijn.

Ik gebruik ook een verouderde versie van Visual Studio. Dat is niet bijgewerkt voor HiDPI (uiteraard wil MS dat ik een nieuwere versie van VS gebruik), maar het werkt nog steeds redelijk goed met HiDPI-schermen, omdat het de dingen gewoon twee keer opschaalt – de grootte van pictogrammen en letters zijn normaal, maar ze kijk met een lagere resolutie.

Nadat ik had gezien hoe VS werkt, begon ik een manier te zoeken om Eclipse in dezelfde modus te starten, omdat het technisch niet erg moeilijk zou zijn om dingen gewoon op te schalen zoals VS doet. Ik dacht dat er een optie zou zijn die ik zou kunnen instellen om Eclipse in die modus te starten. Ik kon het echter niet vinden.

Uiteindelijk heb ik de schermresolutie verlaagd naar 1/4 (van 2560×1600 naar 1280×800) zonder vergroting (van 200% naar 100%) en ik maakte geen gebruik van het scherm met hoge resolutie totdat Eclipse werd bijgewerkt om ondersteuning te bieden het omdat ik wat werk moest verzetten, maar ik wacht wanhopig op een antwoord op deze kwestie.


Antwoord 11, autoriteit 6%

De beste moeiteloze oplossing is om voor Eclipse Neon te gaan. Alle bugs zijn opgelost als onderdeel van deze release. https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id= 421383


12, Autoriteit 4%

De compatibiliteitsmodus voor Windows XP, het is alleen beschikbaar voor de Eclipse 32-bitversie en na het uitvoeren van deze compatibiliteitsmodus zijn de pictogrammen en tekst de juiste maat, maar wazig omdat ze worden geschaald van hun oorspronkelijke resolutie naar de schermresolutie en het doet, is de kwaliteit verloren.


13, Autoriteit 4%

De onderstaande wijziging werkt naadloos.

citeren van crazypenguin ‘s Antwoord

“Voor degenen, zoals ik, die vond dat zelfs op de nieuwe Eclipse het niet geschaald was, zie hier: SWT-Autoscale-tweaks In principe heb ik -dswt.autoscale = kwartaal aan mijn eclipse.ini-bestand toegevoegd.”


14, Autoriteit 3%

De volgende oplossing werkte voor mij

Eerst moet u deze registersleutel toevoegen

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SideBySide\PreferExternalManifest (DWORD) to 1

Vervolgens moet een manifestbestand met dezelfde naam als het uitvoerbare bestand aanwezig zijn in dezelfde map als het uitvoerbare bestand. Het bestand heet eclipse.exe.manifest en bestaat uit:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">
  <description>eclipse</description>
  <trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v2">
    <security>
      <requestedPrivileges>
        <requestedExecutionLevel xmlns:ms_asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"
                level="asInvoker"
                ms_asmv3:uiAccess="false">
        </requestedExecutionLevel>
      </requestedPrivileges>
    </security>
  </trustInfo>
  <asmv3:application>
    <asmv3:windowsSettings xmlns="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">
      <ms_windowsSettings:dpiAware xmlns:ms_windowsSettings="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">false</ms_windowsSettings:dpiAware>
    </asmv3:windowsSettings>
  </asmv3:application>
</assembly>

meer details vind je hier


Antwoord 15

Dank u, zucht David Levy. Ik kon niet ontwikkelen op Eclipse zonder jouw sol’n.
Ik moest een koppelteken (uitzonderingen) aan je code toevoegen om het werkend te krijgen:

      while (srcEntries.hasMoreElements()) {
          ZipEntry entry = (ZipEntry) srcEntries.nextElement();
          logger.info("Processing zip entry ["+ entry.getName() + "]");
          ZipEntry newEntry = new ZipEntry(entry.getName());
          try { outStream.putNextEntry(newEntry); } 
          ***catch (Exception e) { 
            logger.error("error: ", e);
            outStream.closeEntry();
            continue;*
          }**

Antwoord 16

Er is een mooi artikel in JaxEnter voor een work around HiDPI voor Eclipse


Antwoord 17

Wat uiteindelijk voor mij werkte, was het toevoegen van het manifest-bestand aan javaw.exe, net zoals Heikki Juntunen zei op https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=421383#c66

De instructies voor het bewerken van het register en het maken van het manifestbestand zijn geschreven door Matthew Cochrane op https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=421383#c60en @Kitis schreven de instructies hier

Ik heb hier een kopie van dat bericht geplaatst:


Eerst moet u deze registersleutel toevoegen

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SideBySide\PreferExternalManifest (DWORD) to 1

Vervolgens moet een manifestbestand met dezelfde naam als het uitvoerbare bestand aanwezig zijn in dezelfde map als het uitvoerbare bestand. Het bestand heet eclipse.exe.manifest en bestaat uit:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0" xmlns:asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">
  <description>eclipse</description>
  <trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v2">
    <security>
      <requestedPrivileges>
        <requestedExecutionLevel xmlns:ms_asmv3="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3"
                level="asInvoker"
                ms_asmv3:uiAccess="false">
        </requestedExecutionLevel>
      </requestedPrivileges>
    </security>
  </trustInfo>
  <asmv3:application>
    <asmv3:windowsSettings xmlns="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">
      <ms_windowsSettings:dpiAware xmlns:ms_windowsSettings="http://schemas.microsoft.com/SMI/2005/WindowsSettings">false</ms_windowsSettings:dpiAware>
    </asmv3:windowsSettings>
  </asmv3:application>
</assembly>

Antwoord 18

Hier is mijn oplossing Geïnspireerd door de oplossing van @Sigh (deze gebruikt geen maven):

https://github.com/gitAmrit/EclipseIconEnlarger/tree/master#eclipseiconenlarger

Dit werkt door te zoeken naar alle afbeeldingen die kleiner of gelijk zijn aan 16x16px en deze op te schalen met de factor die de gebruiker wil.

het hulpprogramma uitvoeren:
java images.EclipseIconEnlarger eclipseBasePath vergrotingsfactor

bijvoorbeeld: java-afbeeldingen.EclipseIconEnlarger C:\Users\Amrit\Codes\eclipse 2

eclipseBasePath = pad waar eclipse.exe zich bevindt, voor b.v. C:\Users\Amrit\Codes\eclipse vergrotingsfactor = factor waarmee de afbeelding moet worden vergroot, voor b.v. 2 = dubbel


Antwoord 19

Hier is nog een opdrachtregeloplossing, maar deze werkt voor Windows.

Het vereist dat winrar is geïnstalleerd (bewerk de set winrar-regel zodat deze naar de winrar-installatie wijst).

Het vereist ook dat imagemagick is geïnstalleerd en het pad moet worden toegevoegd aan je opdrachtregel.

Een laatste opmerking is dat ik aanraad dit uit te voeren voordat u Eclipse voor de eerste keer opent (dwz een nieuwe installatie). Er zijn pictogrammen die automatisch uit potten worden uitgepakt en worden opgeslagen in eclipse/configuration/org.eclips.osgi/… (mogelijk tussen andere mappen) en het bewerken van het .jar-bestand voorkomt dat de grootte van het pictogram wordt gewijzigd. Je kunt deze map misschien verwijderen en het kan opnieuw automatisch worden uitgepakt, maar ik kan het niet bevestigen.

Als u wilt starten, maakt u gewoon een doubler.bat-bestand in uw eclipse/plugins-map en het moet elk pictogram kleiner dan 32×32 verkleinen tot die geproportioneerde grootte.

Hier is de code:

@echo off
set winrar="C:\Program Files\WinRAR\winrar.exe"
set startpath=%~dp0
::All *.jar in this folder
FOR %%G in (*.jar) do (call :EachJar "%%G")
GOTO :eof
:EachJar
 ::echo %1
 set nameWOQuotes=%~1
 mkdir "tmp\%nameWOQuotes%"
 ::copy "%nameWOQuotes%" "tmp\%nameWOQuotes%.bak" >NUL
 %winrar% x -inul "%nameWOQuotes%" *.jpg *.gif *.png *.tif *.tiff "tmp\%nameWOQuotes%\"
 ::pause
 cd "tmp\%nameWOQuotes%"
 FOR /R .\ %%H in (*.jpg *.gif *.png *.tif *.tiff) do ( 
  ::echo %nameWOQuotes%-%%~nxH >> "%startpath%\output.txt"
  identify "%%H" >> "%startpath%\output.txt"
  convert "%%H" -resize 32x32^< "%%H" )
 %winrar% a -r -u "%startpath%\%nameWOQuotes%" "*"
 cd "%startpath%"
 rmdir /s /q "tmp\%nameWOQuotes%"
Goto :eof

Het creëert een bestand output.txt en voegt alle ORIGINELE metadata van afbeeldingen in voordat het wordt geconverteerd, ongeacht of het van grootte is veranderd.


Antwoord 20

Als u geen nieuwere versie van eclipse wilt installeren

Zoals hiervermeld,
voeg in het bestand eclipse.init-Dswt.autoScale=exacttoe na de -vmargsen je bent klaar om te gaan.

Hier exactschaalt de pictogrammen naar de oorspronkelijke zoom.
Maar je zult je moeten aanpassen met de vage en gekartelde pictogrammen.


Antwoord 21

Ik had dit probleem toen ik mijn standaardtaal voor Windows 10 veranderde van Eng naar Italiaans, waarbij Eclipse werd geïnstalleerd toen de standaardtaal Eng was. Het terugzetten van de Windows-taal naar Eng en opnieuw opstarten loste het probleem op. Ik weet niet wat er is gebeurd, Windows hernoemt sommige mappen zoals C:\Users en vertaalt het in uw standaardtaal (d.w.z. C:\Utenti) en misschien veroorzaakt dit problemen.


Antwoord 22

Jae’s bovenstaande oplossing werkte voor mij. De manifest-oplossing werkte niet voor mij.
Bedankt Jae.

Installatie: op mijn Windows 8.1 64-bits niet-tabletlaptop heb ik Eclipse 64-bits gedownload met jdk 64-bit.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad om de schermresolutie te openen en verlaagd
  de schermresolutie wordt weergegeven van 3000-niveau tot 2048 x 1152.
 2. Klik op tekst en andere items groter of kleiner maken link en
  veranderde het in groot 150% in plaats van extra extra groot – 250%.
 3. Uitgelogd en weer aangemeld.
 4. Herstart Eclipse en de pictogrammen zijn nu zichtbaar, ook al is het een beetje
  kleiner, maar nu veel beter leesbaar.

Other episodes