“Dit project is niet compatibel met de huidige versie van Visual Studio”

Ik kreeg het onderstaande bericht van Visual Studio 2010.

“Dit project is niet compatibel met de huidige versie van Visual Studio”

Eén situatie die tot deze fout heeft geleid, is hier al gepost op Stackoverflow, maar die vraagis gesloten. Ik denk dat het een vrij algemeen probleem is. Aangezien ik een “oplossing” heb gevonden, zal ik deze vraag posten, en mijn oplossing als antwoord.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Als het bericht

Dit project is niet compatibel met de huidige versie van Visual Studio

het gevolg is van een poging om een ​​project te openen dat gericht is op .Net 4.5, dan is de “oplossing” of tijdelijke oplossing om het .csproj-bestand te bewerken en de TargetFrameworkVersion te wijzigen van “v4.5” in “v4.0”. Daardoor kan het project in ieder geval worden geladen, hoewel het kan resulteren in compilerfouten als het programma afhankelijk is van 4.5-functies.


Antwoord 2, autoriteit 22%

VS 2012 biedt ondersteuning voor verschillende soorten projecten, afhankelijk van wat u installeert tijdens de installatie en welke editie u heeft. Bepaalde opties zijn beschikbaar, b.v. hulpprogramma’s voor webontwikkeling, hulpprogramma’s voor databaseontwikkeling, enz. Dus als u een webproject probeert te openen, maar de hulpprogramma’s voor webontwikkeling niet zijn geïnstalleerd, klaagt het met dit bericht.

Dit kan gebeuren als u het project op een andere computer maakt en het op een nieuwe probeert te openen. Ik kwam erachter dat ik een MVC-project probeerde te openen nadat ik per ongeluk de webtools had verwijderd.


Antwoord 3, autoriteit 12%

Ik kreeg net dezelfde foutmelding met een paar projecten na het installeren van Visual Studio 2015 Update 3. Voor mij was de oplossing om .NET Core


Antwoord 4, autoriteit 9%

In mijn geval was het een incompatibel projecttype. Het bewerken van het projectbestand en het verwijderen van het ProjectTypeGuids-knooppunt loste het probleem van het laden van het project op (ik had de frameworkversie al opnieuw getarget zoals geadviseerd hier).

Waarschijnlijk wordt het projecttype niet ondersteund in de (waarschijnlijk) NIEUWE versie van VS, dus je zult de code moeten aanpassen (bijwerken) om correct te werken (indien mogelijk), maar je kunt de inhoud tenminste zien via VS .


Antwoord 5, autoriteit 7%

Wat mij betreft, ik realiseerde me dat er een ander webproject in de oplossing zat dat mijn VS2017 goed laadde, dus ik kopieerde het ProjectTypeGuids-element ervan naar het project dat niet laadde. Het verschil was:

-    <ProjectTypeGuids>{E3E379DF-F4C6-4180-9B81-6769533ABE47};{349c5851-65df-11da-9384-00065b846f21};{fae04ec0-301f-11d3-bf4b-00c04f79efbc}</ProjectTypeGuids>
+    <ProjectTypeGuids>{349c5851-65df-11da-9384-00065b846f21};{fae04ec0-301f-11d3-bf4b-00c04f79efbc}</ProjectTypeGuids>

Hierna wordt het geladen. Vraag me niet waarom.


Antwoord 6, autoriteit 7%

Ik heb het probleem opgelost door de bestanden in de onderstaande map te verwijderen

%localappdata%\Microsoft\VisualStudio\12.0\ComponentModelCache

Bron: https://forums.xamarin.com/discussion/70388/how-to-fix-incompatible-issue-after-visual-studio-2015-update-3


Antwoord 7, autoriteit 3%

Als je dezelfde foutmelding krijgt voor een project dat eigenlijk een extensie is (.vsix), installeer dan Microsoft Visual Studio 2012 SDKdoet het.


Antwoord 8

Na het installeren van Update 3 voor Visual Studio 2015 kreeg ik plotseling de foutmelding “Dit project is incompatibel met de huidige versie van Visual Studio” tijdens het openen van mijn Cordova-project (.jsprojJavascript-projectbestand)

Om dit op te lossen:

  • Ga naar Programma’s & Functies
  • Selecteer de installatie van Microsoft Visual Studio 2015 en klik op Wijzigen
  • Klik op Wijzigen
  • Installeren “HTML / JavaScript (Apache Cordova) update 10” van het gedeelte Cross Platform Mobile Development

9

Ga naar Extra – & GT; Extensies en updates – & GT; Online – & GT; Zoeken naar Project Installer – & GT; Download

en relaunch visual studio.


10

Voor mij kreeg ik dezelfde fout in vs 2015 en installeerde gewoon de VS 2015 Update 1 , maar van een ander antwoord, vs is eigenlijk aan update 3, nu (waarna, ze kregen de fout en moesten . Net Core ). Had problemen bij bepaalde pakketten, zoals de Windows SDK-exemplaren, en moest het installatieprogramma terug naar de paden in mijn originele CD, en voor sommigen, zelfs dat werkte en moest ze opnieuw overslaan Internet-aangesloten computer, breng ze over en voer ze later handmatig uit (computer is niet verbonden met internet om bijgewerkte versies van de pakketten te kunnen downloaden), maar na het doen van dat en het doen van een reboot was de fout verdwenen en mijn project geladen prima.


11

Ik had deze fout en vond het te wijten aan de aanwezigheid van een ‘import’ XML-tag in het bestand .csproj.user. Zodra ik het heb verwijderd, kon Visual Studio het project opnieuw openen.


12

Wat de meeste mensen vergeten, is dat de bestanden van Visual Studio slechts tekstbestanden zijn, die enkele eigen configuraties hebben die zullen laten zien aan het programma. Dat wil zeggen, we kunnen dit veranderen omdat het slechts een tekst in een bepaald bestand is in uw projectmappen.

Nou, wetende dit, wat we moeten doen is heel eenvoudig!

De eerste stap is weten wat voor soort project het is dit project dat het losstaat. (bijvoorbeeld: Class Library)

De tweede stap is een nieuwe (klassenbibliotheek) aan omdat u weet dat uw Visual Studio een door zichzelf ondersteunde versie zal maken. Ontload deze en klik in “CSPROJ”.

Het staat in dit bestand dat we de configuratie kunnen vinden die vertelt aan vs hoe deze proj wordt geladen en zijn naam is projectguid, dit serienummer heeft een variatie volgens het type en de versie van het project.

Kijk nu naar uw “OK-project”, kopieer de tag “Project Muide”, plak op CSPROJ die is gelost en let op de kleine verschillen en maak deze bestanden bijna gelijk aan, behalve de tags-itemgroep die de referenties van het project.

Doe dat, bewaar alle bestanden en sluit uw VS en open opnieuw, nu moet uw project normaal geladen.

Ik hoop dat deze informatie iemand helpen om een ​​beetje meer te begrijpen hoe de VS werkt en help de problemen op te lossen wanneer dat nodig is.


13

Ik heb gecontroleerd of ik een nieuwe oplossing kon maken en was niet in staat omdat SSAS, SSIS en SSRS er niet als opties waren.

Ik heb SSDT vanaf hier gedownload en geïnstalleerd en het werkte …

https://docs.microsoft.com/en-US/SQL/SSDT/Download-SQL-SERVER-DATA-TOOLSSSDT?VIEW=SQL-SERVER-2017


14

Als u hier op zoek bent naar het probleem met “.smproj” -bestand, is dit omdat u SQL Server Analysis-services (SSAS) mist. Om dit te komen, installeer dan SQL Server Data Tools (SSDT) ​​in uw systeem, start uw Visual Studio opnieuw op en het zal werken.

bedankt.


15

Dit probleem kan worden veroorzaakt bij het gebruik van VS 2015 met update 3 die op één pc is geïnstalleerd en zonder update 3 die op een andere is geïnstalleerd. Dit was het probleem in mijn geval.

Other episodes