Definieer __MyCompanyName__ in Xcode per project?

Ik heb gezien hoe ik de macrowaarde __MyCompanyName__die in alle koptekstopmerkingen in XCode wordt weergegeven, definieert door deze globaal te definiëren via een terminalopdracht:

defaults write com.apple.Xcode PBXCustomTemplateMacroDefinitions '{"ORGANIZATIONNAME" = "My Company";}'

Ik werk echter onder meerdere bedrijfsnamen en zou graag een gemakkelijke manier willen om dit te veranderen, afhankelijk van het project waaraan ik werk. Ik realiseer me dat ik hiervoor gewoon een eenvoudig shellscript kan schrijven, maar dan moet ik er nog steeds aan denken om het uit te voeren elke keer dat ik een project open. Mis ik een gemakkelijke manier om dit per project ergens statisch te definiëren? (Dit lijkt een dwaze hoepel om doorheen te moeten springen… Apple, hallo?)


Antwoord 1, autoriteit 100%

Screenshot van Xcode 4.1.

@neoneye Zie screenshot van hoe het is gedaan met Xcode 4.1 (OS X Lion - als dat ertoe doet).


Antwoord 2, autoriteit 42%

U kunt de waarde instellen in de info-instellingen van het project. In Xcode 4:

 1. selecteer het blauwe projectpictogram
 2. open het paneel Hulpprogramma’s als het gesloten is (Option+Command+1)
 3. Typ het veld Organisatie in het gedeelte Projectdocument.

Voila!

voer hier de afbeeldingsbeschrijving in


Antwoord 3, autoriteit 16%

Sinds Xcode 3.2 (IIRC) is dit een instelling per project.
Gewoon “Get Info” over uw project in Xcode. Het staat daar op het tabblad “Algemeen”.

Bijwerken
Het bovenstaande antwoord is voor Xcode 3.2. Zie Sri Sankaran’s & aeldron’s antwoorden hieronder voor Xcode 4.

Bijwerken
Ook geschikt voor Xcode 4 is het eerste deel van het antwoord van trtwn hieronder. met andere woorden, het instellen van het “bedrijf” in het adresboek is een manier om het probleem op te lossen in het geval dat het bedrijf altijd hetzelfde zal zijn voor alle nieuwe bestanden die in Xcode op een bepaalde mac zijn gemaakt.


Antwoord 4, autoriteit 14%

Wat Xcode 4 betreft, staat in de release-opmerkingen

De vervangingswaarde ORGANIZATIONNAME in sjablonen wordt nu vervangen door de bedrijfsnaam van de adresboekkaart van de huidige gebruiker, indien aanwezig, in plaats van _MijnBedrijfsnaam_. Als de gebruikersstandaard PBXCustomTemplateMacroDefinitions al is ingesteld, wordt deze gerespecteerd.

Toch was dat laatste niet het geval voor mij.


Antwoord 5, autoriteit 6%

@weichsel’s antwoord wordt geaccepteerd omdat het dit voor de meeste normalemensen oplost ;), maar ik verander deze instelling vaak genoeg zodat het verkrijgen van de door sjablonen gegenereerde bestanden met de statisch gedefinieerde bedrijfsnaam nog steeds een beetje vervelend elke keer als ik aan een nieuw project begin. De dans “Get Info en typ de naam” moeten doen kost ook te veel tijd als je het vaak genoeg doet. Dit is mijn ultieme oplossing:

 • Maak een map zoals “Bedrijf instellen” met daarin mijn shellscripts voor elk bedrijf dat ik gebruik
 • Elk script bevat een versie van deze terminalopdracht die specifiek is voor elk bedrijf:

  defaults write com.apple.Xcode PBXCustomTemplateMacroDefinitions '{"ORGANIZATIONNAME" = "My Company";}'

 • Ik maak elk script uitvoerbaar zodat ik eenvoudig kan dubbelklikken in Finder om mijn huidige bedrijf in te stellen. Deze paginaheeft me geholpen dit op te zetten. Kortom, u gewoon

  • Hernoem elk .shscriptbestand naar .command
  • Stel de machtigingen van elk script in om uitvoerbaar te zijn. Ik kon er niet achter komen hoe ik dit in Finder moest doen, maar in terminal is het gewoon chmod +x mycompany.command

Zo simpel is het. Om nu een nieuw project te starten, dubbelklik ik gewoon op het bedrijf dat ik van plan ben te gebruiken, en dan ga ik coderen. Ik hoop dat dit iemand anders helpt.


Antwoord 6, autoriteit 2%

Beste oplossing voor Mijn bedrijf.in XCode 4:

Open uw adresboekkaart en geef uzelf een bedrijfsnaam op. U moet dit doen vanuit Systeemvoorkeuren om er zeker van te zijn dat u de juiste Gebruiker wijzigt.

op u Mac – & GT; Selecteer Systeemvoorkeuren – & GT; Selecteer gebruikers en groepen – & GT; Klik eenmaal op uw gebruikers-ID – & GT; Klik op de knop Adresboekkaart ‘Open’. Dit is het contact dat is gekoppeld aan uw gebruikersaccount. Voeg hier een bedrijfsnaam toe (net onder uw naam). Sluit de Xcode als het open is. Open Xcode en probeer het eens. Veel succes.

Other episodes