Dataframe wordt niet weergegeven in Pycharm

Ik gebruik PyCharm 2016.2.1 . Wanneer ik een Pandas-dataframe probeer te bekijken via de nieuw toegevoegde functie ‘View as DataFrame’ in de debugger, werkt dit zoals verwacht voor een klein (bijvoorbeeld 4×4) DataFrame.

Als ik echter een DataFrame (gegenereerd door een aangepast script) van ~ 10.000 rijen x ~ 50 kolommen probeer te bekijken, krijg ik de melding: “Niets om weer te geven”.

Als ik hetzelfde script (dat het DataFrame genereert) in Spyder uitvoer, kan ik het bekijken, dus ik ben er vrij zeker van dat het geen fout in mijn script is.

Weet iemand of er een maximale grootte is voor de DataFrames die in PyCharm kunnen worden bekeken, en of er een manier is om dit te veranderen?

BEWERKEN:

Het lijkt erop dat de maximale toegestane grootte 1000 x 15 is, omdat het in sommige gevallen wordt afgekapt tot deze grootte (wanneer het aantal rijen te groot is, maar wanneer er te veel kolommen zijn, zegt pycharm gewoon ‘niets te tonen’ ).

Toch zou ik graag willen weten of er een manier is om de maximaal toegestane rijen en kolommen te verhogen die kunnen worden bekeken via de DataFrame-viewer.


Antwoord 1, autoriteit 100%

Ik heb hetzelfde probleem ondervonden met PyCharm 2018.2.2. De reden was het hebben van een speciaal karakter in de naam van een column, zoals vermeld door Yunzhao.

Als je een kolomnaam als ‘R&D’ hebt, wordt het probleem opgelost door deze te wijzigen in ‘RnD’. Het is echt vreemd dat JetBrains dit probleem al meer dan 2 jaar niet heeft opgelost.


Antwoord 2, autoriteit 42%

Zoals je in je bewerking zei, is er een limiet op het aantal kolommen (op mijn pc is het echter veel minder dan 15). U kunt echter alles zien door te typen:

df.values

Het toont u het hele dataframe, maar zonder de namen van de kolommen.


Bewerken:

Ook de kolomnamen weergeven:

np.vstack([df.columns, df.values])

Antwoord 3, autoriteit 38%

Ik heb dezelfde problemen ondervonden.
Ik dacht dat het kwam door de speciale tekens in kolomnamen (in mijn geval)
In mijn geval heb ik “%” in de kolomnaam, dan worden de gegevens niet weergegeven in de functie Weergeven als DataFrame. Nadat ik het had verwijderd, werd alles correct weergegeven.
Controleer nogmaals of er ook speciale tekens in de kolomnamen staan.


Antwoord 4, autoriteit 29%

Dit kan nuttig zijn voor sommige mensen die een soortgelijk probleem ervaren:

Vanaf augustus 2019 heeft SciViewin PyCharm moeite met het weergeven van DataFrames die nullable integer typebevatten, zie probleem op JetBrains


Antwoord 5, autoriteit 17%

In het geval dat u de functionaliteiten van de DataFrame-viewer niet strikt hoeft te gebruiken, kunt u het hele DataFrame in het uitvoervenster afdrukken met:

def print_full(x):
    pd.set_option('display.max_rows', len(x))
    print(x)
    pd.reset_option('display.max_rows')

Antwoord 6, autoriteit 17%

Ik gebruik PyCharm 2019.1.1 (Community-editie). En toen ik met de rechtermuisknop op “Bekijken als DataFrame” klikte. Ik krijg de melding: “Niets om weer te geven”.

Maar toen ik op de staartknop van het object “…Bekijken als DataFrame” klik, werkte het.
voer hier de afbeeldingsbeschrijving in

Ik kom erachter dat mijn probleem is dat mijn DataFrame-object de parameter van een object is. Klik met de rechtermuisknop op “Bekijken als DataFrame” om de klassenaam niet over te dragen, de gebruiker moet de naam van de klasse en de parameternaam invoeren.

Hoop kan iemand helpen.


Antwoord 7, autoriteit 8%

Ik gebruik PyCharm 2019.1.1 (Community Edition) en ik voer Python 3.7 uit.
Wanneer ik voor het eerst op “Bekijken als dataframe” klik, lijkt er hetzelfde probleem te zijn, maar als ik een paar seconden wacht, verschijnt de inhoud. Voor mij is het een kwestie van laden.


Antwoord 8, autoriteit 8%

In mijn situatie wordt het probleem veroorzaakt door twee dezelfde kolomnamen in mijn dataframe.
Controleer het door:df.columns.shape[0] == len(set(df.columns))


Antwoord 9, autoriteit 8%

Voor de volledigheid: ik zit met hetzelfde probleem, vanwege het feit dat sommige elementen in de index van het dataframe een vraagteken ‘?’ bevatten. Dat moet je ook vermijden, als je de dataviewer toch wilt gebruiken. Gegevensviewer werkte nog steeds, als de indexreeksen hashes of kleiner-dan-/groter-dan-tekens bevatten.


Antwoord 10, autoriteit 4%

Vanaf 2020-10-02 ontdekte ik met PyCharm 2020.1.4 dat dit probleem ook optreedt als het DataFrame een kolom bevat die een tuple bevat.

Other episodes