AVRDUDE: STK500V2_RECEVEMESSAGE (): Time-out

Dit is de belangrijkste fout die ik krijg wanneer ik mijn Arduino-programma probeer uit te voeren. De volledige lijst met fouten is als volgt:

avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout
avrdude: stk500v2_getsync(): timeout communicating with programmer

Mijn code is als volgt:

int led=13;
void setup()
{
  pinMode(13,OUTPUT);
}
void loop()
{
  digitalWrite(13,HIGH);
  delay(1000);
  digitalWrite(13,LOW);
  delay(1000);
}

Ik heb geprobeerd de stuurprogramma’s bij te werken (ze zijn volledig bijgewerkt) en het downloaden van sommige programma’s. Ik heb Windows 7 en mijn Arduino is een Mega 2560. Het verschijnt in de apparaatbeheerder en al mijn verbindingen zijn correct. Het groene PWR-licht is ingeschakeld en zo is het knipperende L-licht. De RX- en TX-lampjes knipperen wanneer ik het updaten. Ik heb bijna alles op het web geprobeerd. Wat is het probleem?


1, Autoriteit 100%

Een andere mogelijke reden voor deze fout voor de MEGA 2560 is als uw code drie uitroeptekens op een rij heeft. Misschien in een recent toegevoegde reeks.

3 Bang Marks op een rij Veroorzaakt de Mega 2560-bootloader om naar de monitormodus te gaan waarvan het niet kan eindigen met de programmering.

“!!!” & lt; — breekt Mega 2560 bootloader.

Ontkoppel de Arduino USB om de COM-poort opnieuw in te stellen en vervolgens opnieuw compileer met slechts twee uitroeptekens of met spaties tussen of wat dan ook. Sluit vervolgens het Arduino en het programma als gebruikelijk opnieuw aan.

Ja, dit bit me gisteren en vandaag volg ik de boosdoener. Hier is een link met meer informatie: http://forum.arduino.cc/index.php ? topic = 132595.0


2, Autoriteit 74%

Het foutbericht betekent in principe dat de programmeur niet in staat is om contact op te nemen met de bootloader op het apparaat; De code die u probeert te uploaden heeft geen invloed op het probleem.

Welke oorzaken kan dit talrijk en gevarieerd zijn, enkele mogelijke problemen:

 1. UART-communicatie

  • Knippert gebeurt, dus hopelijk gebruik je de verkeerde poort niet. Het is misschien weer de moeite waard om opnieuw te controleren, soms installeren USB COM-apparaten op vreemde poortnummers.

  • Sluit TX aan op RX (en ontkoppel ze indien mogelijk van de AVR) en open vervolgens een terminal in de COM-poort, u moet zien dat tekens echoed als u ze typt. Als je dat niet doet, is iets verkeerde up-stroom van de chip, het kan de communicatie-chip zijn (ik denk dat de Arduino 2560 een secundaire AVR gebruikt in plaats van een FTDI om de een of andere reden, dus dat kan worden verbroken, Hardware)

 2. ATMEGA *Bootloader

  • De AVR voert de bootloader niet om een ​​of andere reden. Als de programmeur de micro niet opnieuw instelt voordat u probeert verbinding te maken, kan dit de reden zijn. Probeer de AVR opnieuw in te stellen (druk op en laat de knop los) terwijl de programmeur verbinding probeert te maken. Soms wordt software die in een strakke lus wordt uitgevoerd, de bootloader van verbinding maken.

  • Behoudens dat de zekeringen mogelijk zijn verknoeid of de code gewist. U moet de bootloader en de juiste zekeringen weerspiegelen, nogmaals, zie de juiste infopagina voor uw apparaat.

 3. Arduino Mega 2560 Alleen : ATMEGA8U / 16U-software

  • Het werkt mogelijk niet en moet opnieuw worden geprogrammeerd. Zie de Programmeersectie op de infopagina, u hebt de firmware en Atmel-compatibele DFU (apparaat firmware-update) software op uw computer om het doel te reflashen.
 4. Hardwareschade aan het bord, AVR(‘s) of FTDI-chip

  • Je bent afgedroogd; een nieuwe chip nodig.

Bekijk dit forumberichtvoor meer ideeën.


Antwoord 3, autoriteit 37%

Ik kreeg deze fout omdat ik niet de juiste programmeur heb opgegeven in de avrdude-opdrachtregel. Je moet “-c arduino” specificeren als je een Arduino-bord gebruikt.

Dit voorbeeldcommando leest de status van de hfuse:

avrdude -c arduino -P /dev/ttyACM0 -p atmega328p -U hfuse:r:-:h

Antwoord 4, autoriteit 21%

Naar mijn bescheiden begrip doet deze fout zich voor bij verschillende scenario’s

 1. je hebt de verkeerde poort geselecteerd of helemaal niet. ga naar tools>ports en selecteer de com-poort waarop je Arduino is aangesloten
 2. je hebt het verkeerde bord gekozen. ga naar tools>board en zoek het juiste bord
 3. je hebt een van deze arduino’s replica’s of je hebt de bootloader niet geïnstalleerd op de microcontroller. Ik weet hier de oplossing niet voor! als je het weet, bewerk dan mijn bericht en voeg de instructies toe.
 4. (alleen Windows) je hebt niet de juiste stuurprogramma’s geïnstalleerd. je moet ze handmatig bijwerken.
 5. soms gebeurt dit als er draden op het bord zijn aangesloten. je moet het bord scheiden van eventuele breadboards of draden die je hebt geïnstalleerd en opnieuw proberen te uploaden. Het lijkt erop dat pinnen 0 (RX) en 1 (TX), die kunnen worden gebruikt voor seriële communicatie, problematisch zijn en beter vrij zijn tijdens het uploaden van de code.

 6. Soms gebeurt het willekeurig zonder specifieke redenen!

Er zijn allerlei soorten oplossingen op internet, soms moeilijk om het verschil te zien met magie! Misschien moet het Arduino-team betere compilerfouten bedenken om gebruikers te helpen onderscheid te maken tussen deze verschillende oorzaken.

Ik heb hetzelfde probleem gehad en geen van de bovenstaande oplossingen werkte. Wat er gebeurde, was dat ik een Arduino uno gebruikte en alles in orde was, maar toen ik een Arduino Mega 2560 kocht, kreeg ik, welke schets ik ook probeerde te uploaden, de foutmelding:

avrdude: stk500v2_ReceiveMessage(): timeout

En het was gewoon op een van mijn Windows-computers en de andere was gewoon goed uit de doos.

Oplossing:

Wat mijn probleem oploste, was om naar tools>boards>Boards Manager… te gaan en vervolgens linksboven in de geopende vensters “bijwerkbaar” te selecteren in het gedeelte “Type”. Selecteer vervolgens de items in de lijst en druk rechts op update.

Ik weet niet zeker of dit voor iedereen het probleem zal oplossen, maar het heeft in ieder geval het mijne opgelost.


Antwoord 5

Dit is niet echt een oplossing, maar het kan anderen helpen. In tegenstelling tot wat Nick tegen mij had gezegd, kwam het door de code in mijn programma. Ik heb het mega ADK-model. Het probleem was gekoppeld aan een switch-instructie voor het verwerken en ontleden van de geretourneerde byte[] van de USB-verbinding naar de Android. Het is heel vreemd omdat het elke keer perfect zou compileren, maar zou mislukken zoals het OP had aangegeven. Ik heb er commentaar op gegeven en het werkte prima.


Antwoord 6

Ik draaide deze code uit de Arduino-setup, kreeg dezelfde foutmelding na het veranderen van
Seriële poort naar COM13
Ga naar optie
Tool & GT; & GT; Serial Port & GT; & GT; COM132


7

Als u de INO-opdrachtregel gebruikt:

ino upload

Het kan zijn omdat u tegelijkertijd de Arduino-software gebruikt, probeer het te doden.


8

Ik ben verbonden met de USB-poort rechtstreeks in mijn laptop- en time-out probleem is opgelost.

Eerder geprobeerd door poortreplicator, maar het herkende niet eens Arduino, dus heb ik verkeerde haven gekozen – resulterend in time-outbericht.

Zorg er dus voor dat het zichtbaar is door uw besturingssysteem.


9

Ik had hetzelfde probleem, en in mijn geval was de oplossing het USB-seriële stuurprogramma bij met behulp van Windows-update op de manager van Windows 10 Device. Het was niet nodig om een ​​speciale driver te downloaden, ik laat Windows Update gewoon een geschikte driver vinden.


10

Open terminal en type:

$ sudo usermod -a -G dialout 

(Deze opdracht is optioneel)

$ **sudo chmod a+rw /dev/ttyACM0** 

(Deze opdracht moet slagen)


11

Ik heb hetzelfde probleem geconfronteerd. maar de oorzaak van het probleem. Onjuiste communicatie was ingesteld en dat is de reden waarom ik de communicatietime-out voorkwam.

Oplossing: als u via USB-poort op laptop bent aangesloten.
Wijzig poort als usb. Volg de stappen

 1. open arduino-ide
 2. Ga naar menu “Tools – & GT; PORT” en selecteer optie “USB” {voor mij als / dev / ttyuSb0}

Het werkt prima voor mij.


12

Mijn aurdino mega 2560 gaf dezelfde fout terug. Het lijkt erop dat het probleem zich voordoet in niet-officiële klonen. Het probleem is opgelost door op de reset-knop te drukken net voordat het uploaden begint, zoals geadverteerd in de volgende video.

https://www.youtube.com/watch ?v=tAzjO4v7oF4&list=LLDn5ewJDzz53IiwWmZTgQnQ&index=1

Other episodes