Android-apparaat wordt niet weergegeven in adb-lijst

Ik heb een HP Slate 21 die met een USB-kabel op mijn Windows-box is aangesloten. USB-foutopsporing is ingeschakeld op het apparaat. Na het toevoegen van de juiste %SingleAdbInterface%en %CompositeAdbInterface%vermeldingen naar het bestand android_winusb.inf, zie ik nu “Android ADB Interface” in Apparaatbeheer. Als u echter adb devicesuitvoert op de opdrachtregel, wordt het apparaat niet weergegeven.

Ik heb nog een HP slate 7 die prima wordt weergegeven onder adb devices.

Het enige verschil dat ik zie met Apparaatbeheer is dat degene die werkt de naam “Android Composite ADB Interface” heeft en de andere “Android ADB Interface” heet.

Er is nog een ander subtiel verschil. In het bestand winusb.inf heb ik voor Slate 7 twee %CompositeAdbInterface%-vermeldingen gedefinieerd, maar voor Slate 21 is er slechts één %CompositeAdbInterface%-vermelding gedefinieerd.

Wat kan er mis zijn met mijn configuratie?


Antwoord 1, autoriteit 100%

Zorg ervoor dat uw apparaat niet is aangesloten als media-apparaat.


Antwoord 2, autoriteit 83%

Ik had een soortgelijk probleem en loste het op met de volgende stappen nadat ik het apparaat via USB had aangesloten:

 1. schakel ontwikkelaarsopties in op het Android-apparaat.
 2. schakel selectievakje in om wakker te blijven.
 3. schakel selectievakje voor USB-foutopsporing in.
 4. cmd openen
 5. kreeg hier de platformtools adt-tools https://developer.android.com/studio.
 6. adb kill-server
 7. adb start-server
 8. adb-apparaten

Nu kunnen we aangesloten apparaten zien.


Antwoord 3, autoriteit 26%

Het lijkt erop dat het geïnstalleerde stuurprogramma in slechte staat verkeerde. Dit is wat ik heb gedaan om het te laten werken:

 1. Verwijder het apparaat uit Apparaatbeheer.
 2. Scan opnieuw op hardwarewijzigingen.
 3. Lijstitem “Slate 21” wordt weergegeven met de status “Onbekende bestuurder”.
 4. Klik op ‘Stuurprogramma bijwerken’ en selecteer /extras/google/usb_driver

Apparaatbeheer zal het stuurprogramma vinden en u waarschuwen om het te installeren. Selecteer “Ja”.
Deze keer is het apparaat correct geïnstalleerd.

Merk op dat ik het winusb.inf-bestand niet hoefde te wijzigen of een ander stuurprogramma bij te werken.

Hopelijk helpt dit.


Antwoord 4, autoriteit 24%

In Android 8 Oreo:

 1. ga naar Instellingen / Opties voor ontwikkelaars / Selecteer USB-configuratie;
 2. Selecteer PTP (Picture Transfer Protocol).

Antwoord 5, autoriteit 18%

Voor mij was de oplossing om een andere USB-poort op mijn laptop te gebruiken


Antwoord 6, autoriteit 16%

Hoewel veel van deze oplossingen in het verleden voor mij hebben gewerkt, hebben ze me vandaag allemaal in de steek gelaten op een Mac met een Samsung S7. Na een paar kabels geprobeerd te hebben, suggereerde iemand dat de ADB-verbinding een officiële Samsung-kabel vereist om te werken. Inderdaad, toen ik de Samsung-kabel gebruikte, werkte ADB prima. Ik hoop dat dit iemand anders helpt!


Antwoord 7, autoriteit 10%

Schakel “gebruik debug-modus” op uw telefoon uit en weer in


Antwoord 8, autoriteit 10%

In Galaxy s6 – ik heb het opgelost door: Instellingen -> Over apparaat -> Software-info -> Build-nummer – tik er 7 keer op om ontwikkelaarsopties in te schakelen. Ga terug naar Instellingen -> Opties voor ontwikkelaars -> schakel USB-foutopsporing in.

Ga terug naar uw terminal adb devicesen u zou het aangesloten apparaat moeten zien. Ik hoop dat dat helpt.


Antwoord 9, autoriteit 9%

Ik had ook hetzelfde probleem, ik heb geprobeerd alle mogelijke oplossingen te gebruiken die in deze thread zijn gepost, maar ik ontdekte dat ik hetzelfde probleem had als JohnnyFunuitgelegd, maar volgens HenrikBoplossing ik kon geen instellingsoptie vinden in mijn Samsung Galaxy S6-telefoon (Android 6.0.1)

Instellingen -> Opslag -> menu -> USB-computerverbinding

Ik kom er eindelijk achter – wanneer ik mijn telefoon aansluit via de oplader in het vervolgkeuzemenu, zie ik opties zoals –

Klik vervolgens op “Verbonden voor opladen” >>> u zult opties zien zoals >>

Daar kun je de optie wijzigen in “Bestanden van het mediatype overzetten”


Antwoord 10, autoriteit 9%

Ik heb alles in deze thread geprobeerd, maar niets werkte. Mijn probleem: mijn computer laadde het apparaat op toen ik de kabel aansloot, dus ik nam aan dat de kabel werkte, maar niet. Nadat ik de kabel had verwisseld, werkten adb devices. De kabel was het probleem.


Antwoord 11, autoriteit 7%

Door tethering in te schakelen kon ik een LG-apparaat installeren en debuggen en het was de enige manier waarop het zou werken


Antwoord 12, autoriteit 7%

Op Android 7.1 Nougat (in mijn geval een Moto G), handmatig opnieuw inschakelen van USB-foutopsporing op Ontwikkelaarsoptiesdeden het goed:

Settings > Developer Options > USB debugging

PS C:\> adb devices
List of devices attached
myDeviceNumber   device

Antwoord 13, autoriteit 6%

Heeft u ooit de adb gereset nadat u het nieuwe apparaat had geïnstalleerd?

Of vanaf de opdrachtregel:

 1. Sluit Eclipse indien actief
 2. Ga naar de Android SDK platform-tools directory in de opdrachtprompt (ok, je wist dit, ik weet het!)
 3. type adb kill-server
 4. typ vervolgens adb start-server
 5. Lees of er fouten zijn, probeer anders adb devicesopnieuw

Antwoord 14, autoriteit 5%

Ontwikkelaar/usb-opties uitgeprobeerd, maar ruilen voor een andere kabel bleek te werken. Voor het geval iemand tijd verspilt aan het proberen van alle software.


Antwoord 15, autoriteit 4%

Het uit- en weer inschakelen van USB-foutopsporing deed de truc voor mij.


Antwoord 16, autoriteit 4%

Na alle oplossingen geprobeerd te hebben en nog steeds geen oplossing te vinden, heb ik het probleem afgeleid van de USB-kabel(s).

Omdat het soms voor mij werkte (bijvoorbeeld op het werk) en andere keren (bijvoorbeeld thuis), besloot ik verschillende kabels en verschillende Android-telefoons die ik had uit te proberen. En ja hoor, sommige kabels werkten niet (adb kan de telefoon niet zien) met een van de telefoons, maar ze laadden de telefoon nog steeds op en Android herkende dat deze was aangesloten.

De goede kabels laadden uiteraard de telefoons op en werden onmiddellijk herkend door adb. Het was een vrij duidelijk verschil.

Ik kon de kabels fysiek niet van buiten onderscheiden, maar het waren allemaal gratis USB-kabels die ik in de loop der jaren heb verzameld.


Antwoord 17, autoriteit 3%

probeer gewoonadb kill-serverdan

adb devices

Antwoord 18, autoriteit 3%

Dus de hierboven genoemde methoden werkten niet voor mij. Wat voor mij werkte, was het googlen van de Samsung Galaxy Tab USB-driver en het downloaden en uitvoeren van de applicatie die mijn apparaat herkende toen ik adb-apparaten deed. Omdat ik een Samsung Galaxy gebruikte, heb ik deze link gebruikt om het usb-stuurprogramma te downloaden van de OFFICILE Samsung-site. U zou uw eigen respectievelijke USB-stuurprogramma voor Android-modellen willen googlen

http://www.samsung.com/us/support/ eigenaren/product/SCH-I925EAAVZW

Na het downloaden heb ik de applicatie uitgevoerd om mijn usb-stuurprogramma te installeren en vervolgens deed ik adb-apparaten. Zorg ervoor dat uw Google USB-stuurprogramma van de Android SDK is gedownload en dat uw SDK ook up-to-date is. Zorg er ook voor dat uw USB-foutopsporingsmodus is ingeschakeld door naar Instellingen -> Opties voor ontwikkelaars -> controleer vervolgens USB-foutopsporing. Na dit alles mag je apparaat in Apparaatbeheer geen geel uitroepteken ernaast hebben. Wanneer u adb-apparaten gebruikt, zou uw apparaat moeten verschijnen. Hoop dat dit mensen helpt. Ik heb letterlijk uren besteed om dit uit te zoeken. Hopelijk kan mijn antwoord jullie de uren besparen die ik heb gegoogled.


Antwoord 19, autoriteit 3%

Voor WINDOWS-gebruikers: volg de instructies hier.
https: / /Software.intel.com/en-us/xdk/docs/installing-android-debug-bridge-adb-USB-Driver-on-windows

Kortom, MTP / PTP is niet nodig. U moet uw apparaat configureren van apparaatbeheer door de instructie in screenshots van de pagina te volgen.

Ik hoop dat het helpt.


Antwoord 20, Autoriteit 2%

ADB detecteerde niet aangesloten Nexus 5-apparaat.
Ingeschakeld op de opties van de telefoon, ingeschakelde ontwikkelaaropties, ingeschakelde USB-foutopsporingsmodus, nu zichtbaar met ADB. Ook is de USB-configuratie nog steeds MTP. Ik hoop dat dit helpt.


Antwoord 21, Autoriteit 2%

Ik heb een Android LG G4 en het enige dat voor mij werkte, was om de software-update- en reparatietool van mijn apparaat te installeren. Stappen:

 • Plug-apparaat in USB
 • Zorg ervoor dat de ontwikkelaaropties zijn ingeschakeld en USB
  Debugging wordt gecontroleerd (zie elders in draad of Google voor
  instructies)
 • Selecteer USB-verbindingstype “Software-installatie”:

 • Een installatiewizard moet op de computer komen.
 • Op een gegeven moment tijdens de installatie ziet u op uw telefoon een prompt die “Vertrag deze computer?” met een RSA-token / vingerafdruk. Nadat u zegt, moet het apparaat door ADB worden herkend en kunt u de wizard afmaken.

Antwoord 22

Ik had een soortgelijk probleem met mijn “Xiaomi Redmi Note 4” en probeerde bijna 10 oplossingen die ik heb gevonden via internet, maar geen van hen hielp mijn zaak. Ik heb dit antwoord gepost om iemands zoals ikzelf te helpen.

Het installeren van “Intel USB Driver for Android Devices” loste mijn probleem volledig op. Het is volledig beschreven hier.


Antwoord 23

Voor wat het waard is, ik had problemen met het installeren van het ADB-stuurprogramma vanaf mijn Windows7-computer. Bleek dat de Virusscan “toegangsbeveiliging” verhinderde dat (slechts enkele) stuurprogramma’s correct werden geïnstalleerd. USB losgekoppeld, Samsung-apparaat verwijderd uit Apparaatbeheer, VS-toegangsbeveiliging uitgeschakeld, USB weer aangesloten en alles was in orde. Een uur verspild, ik hoop dat het je een uur bespaart.


Antwoord 24

Ik heb alle opties in de bovenstaande antwoorden geprobeerd

 • foutopsporingsmodus in- en uitschakelen
 • USB-configuratie gemaakt – opladen
 • wakker blijven

Geen enkele werkte. Voor mijn Samsung J7 mobiel
het USB-stuurprogramma
gedownload
na installatie werd het apparaat weergegeven in adb-apparaten.


Antwoord 25

Klik op Debuger koppelen aan Android-proces en klik op ADB opnieuw starten.


Antwoord 26

Net als bij andere Android-apparaten, vereist een nieuwe Yuntab ook dat je naar instellingen > over en tikken op het buildnummer om de ontwikkelaarsstatus in te schakelen.


Antwoord 27

Ga in uw Windows-configuratie naar apparaatbeheer. Controleer of u uw apparaat ziet en of de stuurprogramma’s zijn geïnstalleerd. U hebt waarschijnlijk niet de juiste stuurprogramma’s voor uw apparaat geïnstalleerd.


Antwoord 28

Verwijder de batterij van de telefoon, wacht 10 seconden, voeg hem opnieuw toe en probeer het opnieuw (naast de opties voor ontwikkelaars enz. bij andere vragen)

Ik heb alle andere antwoorden geprobeerd, maar dat was nodig naast de andere suggesties voor mij.


Antwoord 29

voor mij was de oplossing om de driver te installeren vanuit sdk manager:

http://visualgdb.com/KB/usbdebug-manual/


Antwoord 30

Ik had hetzelfde probleem in mijn ubuntu. Als ik het commando adb devicesuitvoer, krijg ik ?????????? No permission.

Vervolgens probeerde ik het met adb kill-serveren vervolgens met sudo suen adb devices. U hoeft de opdracht adb start-serverniet uit te voeren. De opdracht apparaten start deze automatisch als deze nog niet is gestart.

Hopelijk bespaart dit één keer iemands minuten.

Other episodes