Aanbeveling voor C# Matrix-bibliotheek

Ik heb een C#-bibliotheek nodig om met matrices om te gaan. Het zou decompositie van singuliere waarden, matrixinversie, enz. moeten implementeren.

Ik heb eerder CSMLgebruikt, maar dit wordt niet geïmplementeerd enkele van de functies die ik nodig heb.

Enkele functies zijn:
Ontbinding van enkelvoudige waarden
Matrixinversie
Traceren
Determinanten

Voorgestelde bibliotheken (van antwoorden)

(de meeste van hen implementeren de hierboven vermelde functies)


Antwoord 1, autoriteit 100%

Math.NET Numericsis erg leuk, als het de gewenste bewerkingen ondersteunt. Het oudere Math.Net Iridium ondersteunt nog steeds meer opties. Ook dnAnalyticsis best aardig, maar wordt niet meer ontwikkeld. (Het, evenals Iridium, worden samengevoegd in Math.NET Numerics.)

Aan de commerciële kant zijn er enkele zeer goede, robuuste opties. De Numerieke bibliotheken voor extreme optimalisatiewerken erg goed. De bibliotheek Visual Numericswerkt ook erg goed (hoewel met een op royalty’s gebaseerde distributie…) .


Antwoord 2, autoriteit 22%

Ik geloof dat Math.NETde meeste functies heeft die je noemt. Misschien wil je ernaar kijken en kijken of het aan je behoeften voldoet.

U kunt de Iridium-monstersbekijken om de syntaxis en voorbeeldcode.


Antwoord 3, autoriteit 14%

Ik heb ILNumericsveel gebruikt. Heeft ook enkele bijdragen geleverd aan het project. Het is door weten de enige bibliotheek die ik ken, die niet de helft van de CPU-tijd in GC besteedt voor serieuze berekeningen. Het is snel en volwassen. Bekijk de volledige lijst met functies.


Antwoord 4, autoriteit 6%

Naast de bibliotheken die in andere berichten worden genoemd, kan ik een paar warme woorden zeggen over de FinMath-bibliotheek . Het is een vrij nieuwe bibliotheek, maar volgens mijn ervaring heeft het verschillende voordelen. Het is heel gemakkelijk om deze bibliotheek te gebruiken. Ten eerste heeft het slechts één uitvoerbaar bestand (*.dll) voor zowel 32-bits als 64-bits besturingssystemen. Ten tweede is het gebouwd op de bekende Intel Math Kernel Library en daarom levert het zeer goede prestaties. De beheerde .NET API van deze bibliotheek is ook zeer uitgebreid en flexibel. Maar het is propriëtaire software en kost veel geld. Het mist ook wat functionaliteit (bijvoorbeeld in vergelijking met NMathvan CenterSpace Software). Hoe dan ook, het is de moeite waard om het te proberen.

Other episodes